7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Filistin'e yardım gecesi

Diyarbakır'da Özgür - Der ve Ay-Der tarafından Filistin'e yardım gecesi düzenledi. Programa katılan vatandaşların yaptıkları bağışların Filistin halkına yardım olarak gönderileceği öğrenilirken programda Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak da konuşmacı olarak yer aldı. 

Diyarbakır Kaplan Düğün Salonu'nda 'Filistin'e Destek' gecesi düzenlendi. Düzenlenen geceye vatandaşların ilgisi yoğun olurken gecede Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak bir konuşma yaptı. Geceye katılanlardan toplanan paranın Filistin'e gönderilmesi planlanıyor. Özgür-Der ve Ay-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen gece Filistin'de yaşanan insanlık dramını gösteren bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından Gazeteci-Yazar Dilipak bir konuşma yaptı.
 
Dilipak, Başbakan'ın Davos'taki tepkisinin Türkiye'deki vatandaşların Filistin halkına verdiği destekten kaynaklandığını anlattı. Dilipak, "Başbakan'ın Davos'ta kafa tutmasının arkasında bir gerekçe ararsanız sebebi sizsiniz. Siz hesap sordunuz. Bu davaya sahip çıkma ve anlatma konusunda bir numaraydınız. Kürt'ünüzle, Türk'ünüzle, Arap'ınızla selam olsun size. İslam dünyası içinde en iyisi sizlerdiniz. İnanın İsrail'in gücü bizim dağınıklığımız kadar büyük, onun için ne olur saflarınızı sıklaştırın. Bakın ufacık adımlar atıyoruz, sonucu nasıl bereketle önümüze konuyor. Küçücük çabalar birleşince ne büyük zaferlere ulaşıyor. Başörtüsü direnişine bakın. Bunlar kenar mahalledeki yoksul kadınların çocukları. Hadi dedi Cenabı Allah siz seçin Başkanınızı, siz seçin Cumhurbaşkanını, siz seçin Meclis Başkanını, Anayasa Mahkemesi Başkanını, küçücük adımlar küçücük çabalar onların NATO'ları varmış silahları varmış, bizim kadiri mutlak ve bir olan Allah'ımız var. Allah büyüktür. Kadere rızka hükmeder. Kadir mutlaktır. Mutlak iktidar sahibidir. Müslümanların hiçbir eksiği yok. Onlar zavallı. Allah bizi yeryüzünün varisi kılmak istiyor. Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırıp mazlumlara yardım etmek istiyor. Allah yapacak ne yapacaksa. Biz sadece Allah'ın yardımının tecellisi olacağız. Özgür-Der'in çok önemli bir sloganı var; 'Küresel intifada'. Biz yeryüzünün varisiyiz ne olur Gazzelilere sahip çıktığınız gibi, Gazzelileri sevdiğiniz gibi birbirinizi sevseniz. Nurcu, Süleymancı, Kadiri, Nakşi, Kürt, Türk, Arap birbirinizi sevseniz, eğer ayrılığa düşerseniz Gazzelilerin düştüğü duruma düşersiniz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 15:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?