7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Fırıncılar başkanını seçti

DİYARBAKIR FIRINCILAR ODASI SEÇİME GİTTİ

Diyarbakır Fırıncılar Odası Olağan Genel Kurulu Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleşti. Tek listeyle gidilen seçimlerde Şahin Güngör başkanlığa seçildi.

Diyarbakır Fırıncılar Odası Olağan Genel Kurul'a gitti. DESOB Konferans Salonu'nda düzenlenen seçimlerde 300 delege hazır bulundu. Fırıncı Şahin Güngör'ün aday olduğu seçime yoğun ilginin olduğu gözlendi. Sabah erken saatlerde başlayan genel kurulda İl Sanayi Müdürü Lütfü Kınıç ve Hükümet komiserleri tarafından divanın oluşumu sağlandı. Divan Başkanlığına seçilen Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, demokratik bir ortamda yapılan adil seçimlere katılımı sağlayarak gösterdikleri ilgiden dolayı tüm üyelere teşekkür etti. Ebedinoğlu seçimlerin bir yarış olduğunu belirterek, ''İlimizde bulunan esnaf ve sanatkara en iyi hizmeti götürmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz. Fırıncılar Odası Başkanımız Sayın M. Emin Güngör'e görev süresince yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Genel Kurul dilek ve temenniler bölümünde söz alan Fırıncılar Odası eski Başkanı M. Emin Güngör oda olarak bölge illeri ve ildeki fırıncıların hak ve hukuklarını korumak için konfederasyon ve federasyon tarafından düzenlenen ortak adım toplantılarına katılarak öneriler sunduklarını ve Başbakanlık, Bakanlıklar ve TBMM'ye kadar bölge fırıncılarının sorunlarını DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun destekleri ile götürdüklerini söyledi. Güngör, "Siyasi ve stratejik konumu göz önüne alınarak Türkiye geneli

esnaf ve sanatkarlarla yapmış olduğumuz ilgili görüşmelerde Diyarbakır bölge halkının gerginlik yaşamak istemediğini ve bölgenin bunu hak etmediğini ve bir an evvel demokratik barışın sağlanmasını ifade etmişizdir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen Diyarbakır Fırıncılar Odası seçimlerinde Şahin Güngör başkanlığa seçildi. Seçimlerin ardından yeniden kürsüye çıkan Fırıncılar Odası Başkanı eski Başkanı M. Emin Güngör, "Aslında konuşacak çok şey var ama buna gerek duymuyorum. Umarım birileri bu seçimden kendine bir pay çıkarır" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR FIRINCILAR ODASI SEÇİME GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 16:45:04
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 17:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?