7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Fırıncıların rekabeti vatandaşa yaradı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde fırıncılar arasında yaşanan rekabet vatandaşa yaradı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde her geçen gün sayıları artan fırıncılar rekabet nedeniyle fiyat indirimine gitti. Rekabet ortamının kızışmasıyla birlikte 1 TL'ye satılan 200 gramlık ekmeğin fiyatı 50 kuruşa kadar düştü.

Fırıncılar arasında yaşanan rekabet nedeniyle düşürülen ekmek fiyatları vatandaşa yaradı. Silvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Işık, ''İlçe merkezindeki bazı fırınların, birbirleriyle giriştikleri rekabet sonucu 200 gramlık 1 TL'ye sattıkları ekmeğin fiyatını 50 kuruşa kadar
düşürmesi vatandaşın işine yaradı'' dedi.

Işık, ''Geçen ay birkaç fırının başlattığı fiyat indirimi nedeniyle fırıncılar arasında rekabet ortamını başlattı. Şu anda çok sayıda fırın, yarışta geri kalmamak için indirim ve çeşitli promosyonlar uygulamaya hazırlanıyor. Fırınların büyük bölümü ekmeği 50 kuruşa kadar ucuzlattı. Rekabete kaç fırın dayanır, kaç fırın ucuz ekmek satmayı sürdürür; bunu şu anda bilmek zor. Yanlız bu rekabet ortamının vatandaşa yaradığı bir gerçek. Fırıncılar bu rekabet ortamına ne kadar dayanabilecek? Bu rekabet ortamına ancak zabıta ve Tarım Müdürlüğü gıda denetim ekipleri müdahale edebilir. Esnaf sanatkarlar olarak biz ancak fiyatlarıyla ilgili kararlar alırız onların denetim ve kontrol işi belediye ve Tarım Müdürlüğü'ne aittir'' şeklinde konuştu.

Fırın işletmecisi Ferman Biter, "Silvan'da her geçen gün fırın sayısı artmaktadır. Böyle olunca da bazı fırınlar fiyat düşürmeye başladı. Fiyatların inmesiyle bir rekabet ortamı oluşturuldu. Rekabet sonucu şu anda 200 gramlık ekmeği 50 kuruşa satıyoruz. Bugün bu fiyatla zarar ediyoruz. Böyle devam ederse tüm fırınlar kapanacak. Burada kimse karlı çıkmayacaktır. Bir an önce bu rekabet ortamını sonlandırıp ekmeği gereken fiyata satmamız gerekiyor. Bu rekabet kimseye bir şey kazandırmaz, aksine kaybedeceği çok şey olur" diye konuştu.
Öte yandan ekmek satışı yapan bakkalların yanı sıra, bazı marketler de fiyatların ucuzladığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 18:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?