8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Flautre'ye Diyarbakır'da 'sivil polis' şoku

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre, ilerleme raporunda Güneydoğu’yla ilgili yazılanları yerinde görmek için Diyarbakır’a gitti. Fransız parlamenter önce Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’le görüştü, ikinci durağıysa Diyarbakır Göçedenler Derneği’ydi.

Sivil polis sürprizi

İstanbul’dan Diyarbakır’a gelen, Göçedenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Şefika Gürbüz, Diyargöçder’de basın toplantısı yaptıktan sonra Flautre ile baş başa görüşmek istedi.

Ancak görüşecekleri odada dört sivil polis, Flautre’nin ziyaretiyle ilgili tutanak tutuyordu. Dernek Başkanı durumu Flautre’ye bildirdi, Fransız parlamenter de, “söyleyin gitsinler dedi. Ancak sivil polisler gitmeyince Flautre olup biteni görmek istedi”.

Flautre, sivil polislerden, dernek binasından çıkmalarını istedi

Flautre, Diyarbakır Göçedenler Derneği’ne gittiğinde, sivil polislerin kendi ziyaretiyle ilgili tutanak tuttuğunu görünce çok şaşırdı. Sivil polislerden, dernek binasından çıkmalarını istedi.

Flautre, daha sonra konuyla ilgili olarak “çok şoke edici bir durum. Dernek, polisi istemediği halde buradaydılar. Ben dernek başkanıyla bir görüşme yapmak istiyordum. Ben bir yabancı değilim. İkimiz de Avrupa’nın geleceğiyiz” yorumunda bulundu.

İzlenimlerini Avrupa Parlamentosu’na aktaracak

Flautre polislerin ayrılmasının sonra Şefika Gürbüz’le baş başa görüşebildi. Üç kişilik heyetle gezen Fransız parlamenter taksiyle başka bir adrese gitti. Her bindiği taksiden de fatura aldı. Flautre Güneydoğu gezisinin ikinci gününde Diyarbakır’a bağlı boşaltılan bir köyü ziyaret edecek. Mardin’de de incelemeler yapacak olan Flautre bu izlenimlerini Avrupa Parlamentosu’ndaki arkadaşlarıyla paylaşacak.
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 09:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?