8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Fransız Kalkınma Ajansı Diyarbakır'da

FRANSIZ KALKINMA AJANSI ÜYELERİ DİYARBAKIR'DA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Fransa'nın Rennes Belediyesi ile ortak yürüttüğü kentsel dönüşüm projesini değerlendirmek üzere gelen Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) üyeleri Başkan Osman Baydemir'le görüştü.

AFD Paris Bürosundan Proje Şefi Jeremie Daussin, Kamu Finansları ve Ademi Merkeziyetçilik Sorumlusu Frederic Audras, David Willecomme ve İstanbul Bürosu belediye sektörü uzmanı Partrice Ros Diyarbakır'a geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Rennes Belediyesi ile ortak yürüttüğü 11 mahalledeki kentsel dönüşüm projesine finansal destek sağlayacak olan AFD üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yemekte buluştu. Yemeğe ayrıca Başkan Vekili Metin Kılavuz ve Genel Sekreter Abdullah Sevinç de eşlik etti. Öncelikle Baydemir'e geçirdiği kalp rahatsızlığından ötürü 'geçmiş olsun' dileklerini ileten heyet üyeleri, "Sizin sağlığınıza kentinizin olduğu kadar bizlerin de ihtiyacı var" dedi.

Baydemir de kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Benusen Mahallesi'ni çözmeden, Aziziye Mahallesi'ni çözmeden Dicle Vadisi projesini gerçekleştirmeden bir yere gitmeye niyetim yok" şeklinde espri ile karşılık verdi.

Yemekte kentsel dönüşüm çalışmalarında partner olma ve ortak hareket etme konusunda görüş birliğine varıldı. AFD heyeti daha sonra inceleme yapmak üzere gecekondu mahallelerini dolaştı.

FRANSIZ KALKINMA AJANSI ÜYELERİ DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:20:05
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 16:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?