8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Funda Arar Diyarbakır'da

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında bu kente gelen sanatçı Funda Arar tarihi Hasanpaşa Hanı'nda kahvaltı yaptı. Arar, boynuna puşi takarak sokaklarda gezdi. Filistin'de yaşanan savaş ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arar, masum insanların öldürülmesinin kendisini yürekten yaraladığını söyledi.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Diyarbakır'a konser vermek için gelen sanatçı Funda Arar konser öncesi yer sofrasında kahvaltı yapıp boynunda puşiyle Diyarbakır sokaklarında gezdi. Diyarbakır'ın tarihi mekanlarından biri olan Hasanpaşa Hanı'nda Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Vali yardımcıları ile birlikte kahvaltı yapan Funda Arar daha sonra tarihi mekanda bulunan hediyelik eşya mağazasından alışveriş yaptı. 2 küpe alan Arar'ın aldığı küpeler 112 TL
tutunca mağaza sahibi Funda Arar'a 2 TL'lik indirim yapmayı ihmal etmedi. Alışverişin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Funda Arar Filistin'de yaşanan savaşla ilgili olarak İHA'ya özel demeçler verdi. Arar, "Tüm dünyada savaşların son bulmasını temenni ediyorum. Filistin'de yaşananlar hepimizi üzüyor. Çocukların, bebeklerin öldürülmesi, masum insanların öldürülmesi bizi yürekten yaralıyor. 21. Yüzyıl'da bu tür savaşlar olmasın. Artık tüm dünyada birlik beraberlik olsun" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise Diyarbakır hakkındaki sözleriyle gündeme gelen Demet Akalın'ın festivale neden çağrılmadığı yönündeki biri soru üzerine, "Bunlar ayrı konular. Bu konuları siz kendi aranızda değerlendirirsiniz. Ama Diyarbakır'ın hoşuna gidecek olayları yapmak hepimizin hoşuna gider. Diyarbakırlıların hoşuna gidecek şeyleri yapmamız gerek. Biz de onları yapıyoruz" diye konuştu.

Sanatçı Funda Arar daha sonra bir esnaf tarafından verilen puşiyi boynuna asarak Diyarbakır'ın tarihi yerlerini gezdi. İlk olarak tarihi Ulu Cami'de incelemelerde bulunan Arar, ardından Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi'ni gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 15:01:02
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 20:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?