7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gaffar Müdür 9 yıldır yok

Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde Sezai Karakoç Bulvarı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis, Şehit Aileleri Derneği ve bir grup vatandaş tarafından, şehit edildikleri yerde karanfillerle anıldı.

24 Ocak 2001 tarihinde menfur bir saldırı sonucu 5 polis memuru ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için şehit edilişinin 9. yılında Sezai Karakoç Bulvarı'nda bir anma töreni gerçekleştirildi. Vatandaşlar ve Şehit Aileleri Derneği üyeleri, Türk bayrakları, karanfiller ve şehitlerin posterlerini taşıyarak saldırının yapıldığı Sezai Karakoç Bulvarı'na geldi.

Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Diyarbakır'da görev yaptığı süre içinde şehit Emniyet Müdürü'nün halkın gönlünde adeta taht kurduğunu belirterek, "Herkesin sorunlarına Hızır gibi yetişmesinin yanında halkın adeta koruyucu meleği olmuştur. Sonsuza kadar kalbimizde yaşayacak ve yaşatacağız. Sizlere uzanan eller kırılsın" dedi.

Konuşmanın ardından Okkan ve 5 polisin şehit edildiği yere posterleri ve karanfiller bırakıldı. Diyarbakırlı çocuklar da gece-gündüz can ve mal güvenliklerini sağlayan polis amcalarını unutmayarak, şehitlerin fotoğraflarının üzerine karanfiller bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 12:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?