8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gaffar Okkan unutulmadı

GAFFAR OKKAN UNUTULMADI

Nam-ı diğer "Gaffar Baba" şehit edilişinin yıl dönümünde çeşitli etkinlikler ile anılırken Derman Baba lakaplı Yılmaz Acu ise "Gaffar Okkan'ın acısını yüreğimizde yaşıyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar Diyarbakır başta olmak üzere ülkemiz genelinde pek çok fakir ve yardıma muhtaç ailelere yönelik yaptığı yardımlarla adı Derman Baba'ya çıkan Derman Baba Yetiş Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Acu yaptığı yazılı açıklamada, merhum Emniyet Müdürü Okkan için şunları söyledi:

"Yüreği vatan sevgisiyle dolu, mesai kavramı gözetmeksizin halkın huzuru ve rahatı için gecesini gündüzüne katan Merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Böylesine kıymetli bir insanın canına kıyan katilleri de bir kez daha nefretle kınıyoruz. Sürekli halkın arasında olan, fakir fukara dostu merhum Gaffar Okkan'ın her ölüm yıldönümünde, adeta bir hançer yüreğimize saplanıyor. Onun ve diğer şehit polislerimizin acısı, kelimelerle tarif edilemez. Bugün bile

hangi eve ve işyerine baksanız, mutlaka bir Gaffar Okkan posteri görürsünüz. Sadece Diyarbakır'ın asayiş ve güveni ile değil, aynı zamanda bir Diyarbakırspor dostu olan merhum Okkan'ı, her geçen gün daha bir özlemle arıyoruz. Bunlar unutulacak şeyler değil, Nitekim cenaze törenine katılan onbinler, ona duygulan sevgi ve saygısını haykırmışlardı adeta. Merhum Gaffar Okkan ile sık sık görüşür, yaptığımız çalışmaların değerlendirmesini yapardık. Bir keresinde bana '9 yaşında görme engelli bir kızımız var.

Tedavisinin Ankara'da yapılması gerekiyor' dedi. O günün parasıyla 3 bin Dolar'a ihtiyaç vardı. Kendisi de nakdi yardımda bulunmuştu. Hiç unutmuyorum, Elif çok başarılı ve çalışkan bir kızımızdı. Ancak görme engelli olduğu için okula gidip gelirken zorluk çekiyordu. Sadece 2 metrelik mesafeye kadar görebiliyordu. Ancak her geçen gün görme yeteneği azalıyordu. Tamamen kör olma tehlikesi ile karşı karşıya idi. Rahmetli Müdürümüz Gaffar Okkan, çok kısa bir süre içinde 3 bin Dolar parayı temin etti. Beni

çağırtıp, Hemen bu kızımızı Ankara'ya götür, tedavisi için ne gerekiyorsa yap dedi. Hemen dernek olarak harekete geçip, Elif kızımızı Ankara'ya özel bir hastaneye götürüp, ameliyat ettirdik. Operasyon başarılı geçti ve kızımız gözlerine kavuştu. Elif kızımız, ailesi ve yakınları, Okkan Müdürümüze nasıl hayır duaları ediyordu, bilemezsiniz. İşte böylesine güzel ve erdemli duygular bıraktı gerisinde. Ve tabi ki hiç dinmeyecek bir yürek yarası. Vefatından sonra pek çok Diyarbakırlı, sık sık Sakarya Hendek

ilçesine giderek, merhumun mezarını ziyaret ediyor. Kısmet olursa biz de Derman Baba Yetiş Yardımlaşma Derneği olarak, merhum Okkan'ın kabrini ziyaret edeceğiz. Ülkemizi yasa boğan menfur saldırıyı yapanları bir kez daha kınıyor, merhum Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan'a, yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun."

Merhum Emniyet Müdürü Gaffar Okkan için yarın şehit edildiği yere Emniyet Müdürlüğü personeli ve vatandaşlar tarafından karanfil bırakılacak ve İkindi namazının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile silah arkadaşları için mevlit okutulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 17:36:00
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 23:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?