3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Genç Çiftçiler Eğitim Projesi'

Tarım Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu 'Genç Çiftçiler Eğitim Projesi' çerçevesinde Ergani İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 3 genç çiftçi, Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen 35 günlük kursa gönderildi.

Ergani İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kursa gönderilen genç çiftçilerden Mehmet Çelik, Mahmut Çiçek ve Mehmet Ökten'i İlçe Tarım Müdürü Aziz Polat ile birlikte İlçe Kaymakamı Enver Ünlü makamında kabul etti. Kaymakam Ünlü, evli olan ve herhangi bir işleri olmayan bu gençleri özellikle seçtiklerini belirterek, "Gençlerimiz görecekleri bu 35 günlük kurs sonucunda kendilerine uygun projeler hazırlayıp, mesleklerini seçecekler. Gerek teoride, gerekse uygulamada gördüklerini kendi köy ve komşu köylerine örnek teşkil edecek şekilde uygulayacaklar. Kendilerine başarılar diliyorum. Bu kursu başarırıyla bitireceklerine ve kurstan döndüklerinde gerçek anlamda birer çiftçi olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Amaçlarının, bölgede okul dışı kalmış gençliğin tarımsal konulardaki araştırma ve bilgilere olan ilgisizliğini kırarak istekli hale getirerek genç çiftçiler kitlesi oluşturmak olduğunu söyleyen İlçe Tarım Müdürü Aziz Polat ise, "Asıl hedefimiz burada babadan, deden görülen tekniklerle değil, günümüzün şartlarıyla ileri tekniklerle görülen tarımı öğretmektir. Göndereceğimiz kursiyerlerimiz bu 35 günlük kursta hem teorik olarak hem de uygulamalı bilgisayar, iletişim teknikleri, motivasyon ve kırsal kesim liderliği, gübreleme ve sulama teknikleri, hayvan barınakları modernizasyonu ve hayvan besleme, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele, örtü altı yetiştiriciliği, tarla bitkileri ve zirai mücadele gibi konularda eğitim göreceklerdir. Bu kursun her türlü masraflarını Tarım Bakanlığı üstlenmiştir. Biz de burada kendi imkanlarımızla maddi yardımda bulunduk, önemli olan bu kurs sonucunda ilçemizde çiftçilerimize örnek olacak, bilinçli çiftçiler görmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 09:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?