5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Genç kızlardan hayata ilk adım

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi'nin 'Haydi Kızlar Hayata' sloganıyla startını verdiği çalışmalar kapsamında açılan meslek edindirme kurslarına, 38 genç kız katıldı. 

Yenişehir Belediyesi'nin meslek kazandırmak amacıyla çoğunluğunu kızların oluşturduğu 120 gence bilgisayar kursu düzenlemesinin ardından, bu kez yine genç kızlara yönelik meslek edindirme kursları açıldı. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nin (EPİDEM), Dicle ve Feritköşk mahallelerinde yürüttüğü 3 haftalık çalışmanın ardından, Diyarbakır Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi'nde 38 genç kızın katılımıyla giyim, nakış, resim, kuaförlük ve yemek kursları
düzenlendi. Kızların 17'si kuaförlük, 5'i giyim, 5'i nakış, 4'ü resim ve 6'sı yemek kursuna katılıyor. 

Yaptıkları çalışmayı diğer mahallelere de taşıyacaklarını söyleyen EPİDEM Koordinatörü Gülcan Yalçın Tantekin, genç kızların kendi ayakları üzerinde durmasını ve meslek sahibi olduktan sonra geçinebilmelerini sağlamak amacıyla bu çalışmayı yürüttüklerini ifade etti. Tantekin, bu şekilde kızların kendilerine ve ailelerine güven duymalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

"AİLELERE RAĞMEN KURSLAR DEVAM EDECEK" 

Çalışmalar sırasında karşılaştıkları sıkıntılara da değinen Tantekin, "Kızların bu kurslara katılmayı istemelerine rağmen birçok aile bu konuya olumlu yaklaşmıyor. Toplumda var olan 'namus' olgusundan dolayı aileler, kızlarını bu ve benzeri kurslara göndermek istemiyor. Kızların evde oturup, temizlik yapmasını istiyorlar. Kız çocuğuna evin tüm hizmetlerini yapacak hizmetçi gözüyle bakılıyor. Anne ve babalar, kızlarının her zaman gözlerinin önünde olmasını istiyor" dedi. 

Ailelerin bu kurslara kızlarını göndermemelerine rağmen değişik illere fındık toplamaya rahatlıkla gönderebildiklerine dikkat çeken Tantekin, tüm sıkıntılara rağmen ileriki dönemlerde çalışmalarını genişleterek sürdüreceklerini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?