5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Gençler için birlik olalım

Çınar İlçesi'nde, gençleri zararlı alışkanlıklardan koruma çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, bu konuda en büyük görevin ailelere düştüğünü ifade ederek, kamu kuruluşlarının da ailelere her türlü desteği vereceğini söyledi. 

Çınar İlçesi'nde gençleri madde bağımlılığı, şiddet ve internet kafelerin zararlarından korumak için bir kahvehanede toplantı gerçekleştirildi. 

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'in başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Erol Özpulat, Belediye Başkan Vekili Naşit Karadeniz, Emniyet Amiri Metin Mandacı, Milli Eğitim Müdürü Süleyman İlge, Sağlık Grup Başkanı Rodar Anlı, Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil, okul müdürleri, mahalle muhtarları, internet kafe sahipleri ile vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Tanrıseven, yetişme çağındaki gençleri zararlı etkilerden korumak için elbirliğiyle çalışacaklarını belirterek, "Bu konuda hepimize görev düşüyor. En büyük görev de ailelerindir. Ailelerin, geç saatlere kadar evine gelmeyen çocuğa 'Neredeydin?' diye sorması, çocukların başıboş bırakılmaması gerekiyor" dedi. Kamu kurum ve kuruluşlarının da bu konuda üzerine düşeni yaptığını kaydeden Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, internet kafelerin kendi öz denetimlerini yapmalarının yanı sıra kolluk görevlileri ve belediyenin de denetim görevini yapacağını ifade etti. Belediye Başkan Vekili Naşit Karadeniz de, belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını açıkladı. 

Yeşil Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğan, Çınar Kaymakamlığı'nın gençlere yönelik futbol ve atletizm kursları açıp gençlere ücretsiz spor malzemesi dağıtmasının ardından madde bağımlarının sayısının bir hayli azaldığını söyleyerek, gösterdiği duyarlılıktan dolayı Kaymakam Tanrıseven'e teşekkür etti. 

Katılımcılar, gençlere yönelik çözüm önerilerinde bulunurken, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması için kurulan alt komisyonun da belli aralıklarla biraraya gelmesi kararlaştırıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 18:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?