7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gençlere fotoğrafçılık dersi

Diyarbakır'da 6. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Fotoğraf Sanatçısı Yücel Tunca tarafından verilen fotoğrafçılık eğitimi, gençlerden büyük ilgi görüyor. 

Son yıllarda Diyarbakır'da fotoğrafa ilgi duyan gençler, bu zorlu yokuşu emin adımlarla tırmanmaya başladı. Önceki yıllarda temel fotoğrafçılık üzerine oluşturulan alana, bu yıl foto-röportaj tekniği eklendi. 

6. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sürdürülen atölye çalışmalarını, Diyarbakırlı fotoğrafçıların yakından tanıdığı bir isim olan Fotoğraf Sanatçısı Yücel Tunca yürütüyor. Atölye çalışmalarının müdavimi olan Tunca, Diyarbakır'da her geçen yıl fotoğrafa gösterilen ilginin arttığına dikkat çekti. Katılımcılar, Tunca ile birlikte önce foto-röportajın tekniğini öğrendiklerini ve uygulamalı olarak çektikleri fotoğrafları değerlendirdiklerini söyledi. Tunca, foto-röportaj tekniğini konu seçimi ile başlatarak "foto-röportaj nedir?", "Foto-röportaj konusu nasıl seçilir?" gibi başlıklar altında katılımcıların doğru konular seçmelerine yardımcı oluyor. Sanatçı Yücel Tunca, amaçlarında iki hedef olduğunu belirterek, "Birincisi fotoğrafla belli bir tanışıklığı olan insanların fotoğraf pratiklerini geliştirerek onların deneyim kazanmasına destek olmak. İkincisi de atölyeyi, Diyarbakır'dan insan portreleri, kent görüntüleri içeren bir fotografik oluşturmanın bir parçası haline getirebilmek. Fotoğraf pratiği gerçekleştirmenin yanı sıra Diyarbakır'ın hızlı değişen yüzüne dair katılımcı sayısı kadar bakış açısı yakalayabilme beklentisi içindeyiz. Bundan 10 yıl sonra fotoğraflara geri dönüp baktığımızda hakikaten geride kalan yıllardaki değişimi gözenek olarak gösterebilecek fotoğraflar üretmiş olalım" dedi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 18:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?