7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gençlerin son merakı okçuluk

 Sporda son zamanlarda gelişim gösteren Diyarbakır, bir branşla daha tanıştı. Güreşle birlikte ata sporu olarak bilinen okçuluk gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

Diyarbakır yeni olduğu bu sporda kısa sürede başarı basamaklarını tırmanmaya başlarken, ilk kez katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda bir 3'üncülük ve bir de 5'incilik elde etti. Vali Yardımcısı Bayrak, "Bir deyimde olduğu gibi ok yaydan çıktı. Diyarbakır bundan sonra okçulukta nam yapacak" dedi.

Valilik tarafından uygulamaya konulan Sosyal Destek (SODES) projesi kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen GAP Spor Okulları, Diyarbakır ve yörede bilinen spor branşlarının yanı sıra bugüne kadar faaliyet gösterilmeyen branşları da kapsıyor. Bunlardan biri de okçuluk. Hz. Muhammed'in (SAV) yaptığı spor olarak bilinen ve geçmişi çok eski olduğu için güreşle birlikte ata sporu olarak bilinen okçuluk.

Kısa bir süre önce Diyarbakır'da ilk kez çalışmalarına başlanan okçuluğa olan ilgi günden güne artarken, resmi anlamda ilk başarılar da elde edildi. Antalya'daki Türkiye Şampiyonası'na katılan Dicle Üniversitesi bayanlarda Türkiye 3'üncüsü, erkeklerde de Türkiye 5'incisi oldu. Erkeklerde 18, bayanlarda da 17 üniversitenin katıldığı şampiyonada, yeni olunmasına rağmen gösterilen başarı sevindirdi. Takım halindeki başarının yanı sıra bireysel olarak da ilk başarı kazanıldı. Samsun'da yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yarışlarına katılan Abdülkadir Erkal, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne madalya kazandırdı.

"İMKANLAR İYİLEŞTİRİLİRSE BÜYÜK BAŞARILAR GELİR"
Katıldıkları şampiyonalarda başarılı sonuçlarla dönen sporcular, Diyarbakır'dan okçu yetiştiğini gören batıdaki insanların şaşkınlık yaşadığını ifade ettiler. Başarılı sporcular, "Diyarbakır bugüne kadar hep futbol ve diğer takım sporlarıyla biliniyordu. Şampiyonalarda bizimle karşılaşan rakip sporcular ve spor adamları şaşkınlık yaşadı. Kısa sürede başarılı olduğumuzu görünce de takdir ettiler. Aslında okçuluk sporuna çok uygun bir insani yapımız var. Okçulukla ilgili faaliyetlere başlanmasını çok kalınmış bir olay olarak görüyoruz. İşe başladığımızda biz de yabancılık çektik ama zevkli bir spor olduğunu öğrendik. Diğer kentlerden tek eksiğimiz malzemedir. Bu sorunun çözülmesi halinde yurt dışında Türkiye'yi temsil edecek sporcular Diyarbakır'dan çıkar" dediler.

VALİ YARDIMCISI BAYRAK'TAN MALZEME DESTEĞİ
Okçulukla ilgili kursa 17'si bayan ve 13'ü erkek olmak üzere 30 kişinin katıldığı ifade edilirken, Dicle Üniversitesi kampusundaki çalışmaları ziyaret eden vali yardımcısı Yemen Bayrak, malzeme sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyledi. Malzeme alımı için yapılan ihalenin iptal edilmesi nedeniyle bu sorunun yaşandığını anlatan Bayrak, "Malzeme alımını gerçekleştirmek için yaptığımız ihale iptal edildi. 25 Mayıs'ta yeni ihaleyi yapacağız ve inşallah yasal bir engel çıkmadan bu işi tamamlamış olacağız.

Diyarbakır'ın tüm spor branşlarında hak ettiği noktaya gelmesini istiyoruz. GAP Spor Okulları meyvelerini vermeye başladı. Okçuluk bölgemizde yeni gelişiyor ama aslında önemli bir spor. İlk etaptaki çalışmalara bu kadar ilgi gösterilmesini ve Türkiye şampiyonasına katılan sporcularımızın başarılı dereceler elde etmesini önemsiyoruz. Sık kullandığımız bir deyim var; Ok yaydan çıktı. Bundan sonra okçulukta sporcularımız nam yapacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?