8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gençlik programları eğitimi

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi AB Proje Koordinasyon Ofisi tarafından öğrencilere I.Gençlik Programları Bilgilendirme eğitimi başladı.

Eğitim programına Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Yabancı Diller Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. İlhan Kaya ve çok sayıda öğrenci katıldı.
AB Projelerinin Avrupa fonlarını kullanma yönünden son derece önemli olduğunu, ancak Türkiye'nin maalesef bu konuda gerekli seviyeye ulaşamadığını, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinin ve Dicle Üniversitesinin bu güne kadar bu tür projelerin gündeme gelmediğini söyleyen Rektör Ayşegül Jale Saraç, "Biz yönetim olarak geldiğimiz günden eri AB Birimi oluşturduk kendi üniversitemiz için, bölgemiz ve ülkemiz için neler üretebiliriz, bunun arayışı içerisinde olduk "dedi.
Öğrencilere hayal etmelerini, üretmelerini, üretmek üzere adım atmalarını, bu konuda hocalar ve uzmanlar tarafından yardım göreceklerini ileten Ayşegül Jale Saraç, kendilerini çok sevdiğini, kendilerine destek olmak istediklerini ve her zaman arkalarında olduğunu belirtti.

Sosyal, kültürel, ve sportif faaliyetlerin başladığını ve bunların artacağını söyleyerek bu alanda elde edilmiş bir başarının, D.Ü. Folklor Ekibinin Üniversiteler arası Halk Oyunları Yarışmasında Türkiye 1.'si olduğu haberini duyuran Rektör Saraç, kültürel faaliyetler için festival düşüncelerinin olduğunu, ancak finans sıkıntılarının bulunduğunu bildirdi.
Gençlik programını, önceden belirlenmiş spesifik amaçlara belirli bir zaman diliminde optimum bir şekilde ulaşmak üzere kaynağın nasıl ve ne şekilde kullanılacağının planlanması olarak tanımlayan AB Proje Koordinasyon Ofisinden Uz. Esra Çevik, bu programın mali kaynaklarının AB tarafından sağlandığını ifade etti.

Programda toplam 27 AB ülkesi, 3 Efta (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) ülkesi ve 1 aday ülke Türkiye'nin içinde bulunduğunu kaydeden Esra Çevik; programın temelinin hayat boyu öğrenme ve gençlik programları olmak üzere 2 çatı altında toplandığını bildirdi.
Hayat boyu öğrenmenin Erasmus, Comenius, Grundtvig ve Leonardo Da Vinci programlarından oluştuğunu ifade eden Çevik, gençlik programlarının da gençler arasında yabancı düşmanlığı, alkol ve uyuşturucu kullanımın azaltılması, gençlerin AB vatandaşlığı bilincinin ve kendilerine olan güvenin artmasını amaçlayan 5 gruba ayrıldığını aktardı.

Hedef kitlesi olarak 13-30 yaş arasındaki herkesi aldıkları anlatan Çevik, bu programdan gençlerin, gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının, gençlik çalışanlarının, gençlik liderlerinin, yerel yönetimlerin ve gençlik politikalarının belirleyicilerinin yararlanabileceğini duyurdu.
İki gün sürecek olan ve sonunda katılım sertifikalarının verildiği, I.Gençlik Programları Bilgilendirme Eğitimi, eylem planlarının tanıtımıyla devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:51:59
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 18:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?