8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gençlik Spor ve Kültür Şenliği

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Gençlik Spor ve Kültür Şenliği'nin ikincisi 3-4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şenlikte 2 bini aşkın genç, spor müsabakalarına katılacak. 

Bu yılın nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan 2. Gençlik Spor ve Kültür Şenliği, mart ayı sonunda kentte meydana gelen olaylar nedeniyle ertelenmişti. Gelen yoğun talebi dikkate alan Yenişehir Belediyesi, şenliğin 3-4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmesini kararlaştırdı. Şenlik hazırlık çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Nevim Yakut, geçen yıl büyük ilgi gören şenliği nisan ayında yapmak istediklerini, ancak olaylar yüzünden ertelemek zorunda kaldıklarını ifade etti. O dönemde 5 bin 500 kişinin spor müsabakalarına katılmak için başvuruda bulunduğunu kaydeden Yakut, "Bu denli yoğun başvuruyu görünce, şenliği 3-4-5 Kasım'da 6 spor dalında yapmaya karar verdik. Oluşturulan bir koordinasyonla çalışmalara başladık, bu kişilere tekrar ulaştık" diye konuştu. 

Şenliğin bu yıl spor ağırlıklı olacağını vurgulayan Yakut, gençliğin spor ilgisine yanıt vermeyi, bu şekilde gençler arasında dayanışma duygusunu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Şu an futbolda 120 takım, basketbolda 28 takım, voleybolda 31 takım, atletizmde 200 kişi, satrançta 120, masa tenisinde de 120 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Yakut, 2 bini aşkın gencin müsabakalara katılacağına dikkat çekti. Karşılaşmaların önümüzdeki günlerde başlayacağını, finallerinse şenliğin düzenlendiği tarihte yapılacağını belirten Yakut, şenlik kapsamında bir panel, bir atölye çalışması, bir büyük konser ve bir serginin bulunduğunu dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 18:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?