4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

'Gerginliğin sorumlusu AKP'dir'

Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları, bayrak olayının ardından başlayan gerginliğin sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğunu iddia etti.

Diyarbakır Ofis semti Ekinciler Caddesi’ndeki İş Bankası önünde toplanan Mazlum-Der, Özgür-Der, HUDER ve Kürt-Der üye ve yöneticileri son günlerde yaşanan gerginliklerin bitirilmesini istedi.

Grup adına açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı avukat Selahattin Çoban, bayrak kriziyle başlayan gerginliğin bazı kesimler tarafından bilinçli bir şekilde tırmandırıldığını söyledi. Çoban, devlet ve hükümet yetkililerinin de yaptıkları açıklamalarla gerilimi yükselttiklerini ileri sürerek, "Kaba ulusal milliyetçiler azgınlaştılar. Hem hakim hem de infaz memuru oldular. Bütün bunların birinci derecedeki sorumlusu AK Parti hükümetidir" diye konuştu.

Devletin vatandaşı arasında ayrım yapmaması gerektiğini söyleyen Çoban, "Bir kesim kayrılırsa toplumda onarılmaz yaralar çıkar" dedi.
Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:23:10
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eski solcular şimdi kürtçü oldular IP: 81.215.186.xxx Tarih : 24.04.2005 22:43:51
bakıyoruz da eski solcu marksistler şimdi kürtçülük yapıyor.komünizm bitince tek ekmek kapıları olarak kürt kardeşlerimizin duygularını görüyorlar.bunların kürtlerle alakası yok.türkiye türküyle,kürdüyle,lazıyla,çerkeziyle vs.bir bütündür.Ayrılıkçı davrananların ise kökleri dışarıdadır.Diyarbakır'a sevgi ve selamlar.