7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Giraylar köyünün hizmet isyanı

İKİ ARADA KALAN KÖY HİZMET İSTİYOR

29 Mart yerel seçimleri sonrasında köy statüsüne kavuşan Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Giraylar köyü sakinleri, devletten hizmet bekliyor.

Alitaş köyünün mezrası iken 29 Mart yerel seçimlerinin ardından köy statüsü kazanarak Giraylar ismini alan köydeki bütün vatandaşlar, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine yakınlığı nedeniyle Siverek nüfusuna kayıtlı bulunuyor.

Giraylar Muhtarı Sefer Giray, köydeki insanların medeniyetten yoksun olduğunu öne sürerek, "Hamile kadınlarımız düşük yapıyorlar. Köyümüzün mezarlığının neredeyse yarısı düşük sonucu hayatını kaybeden bebeklerle dolmuş durumda. Hayatı boyunca doktor görmeyen insanlarımız var. Yıllar sonra köyümüze ilk kez 3- 4 ay önce doktor gelmişti. Ancak sorunlar bir seferlik değil. Bu yüzden köyümüze sağlık evi yapılmasını istiyoruz. Köyümüzde elektrik hariç, medeniyete ait hiçbir şey yok. Su ihtiyaçlarımızı 2 kilometre uzaklıkta olan kuyudan taşıma yoluyla karşılıyoruz. Kadınlarımız her gün 3-4 kez bidonlarla bu mesafeden su taşıyor. Yol deseniz, o da yok. Okullar açılalı aylar oldu ancak öğretmen yok. Geçmiş yıllarda köyümüzde görev yapan ücretli öğretmenin kalacağı yer olmadığından kendi evimde yatırıp yediriyordum. Bu sene öğretmen de yok. Okul kapalı. Köylülerin çoğunun nüfusu Siverek'e kayıtlı olduğu için bazı resmi işlemlerimizi Siverek'te yapmak durumundayız. Ancak Ergani'ye bağlıyız. İki arada kaldık'' dedi.

Giray, Ergani Kaymakamlığı'ndan hizmet konusunda defalarca söz aldıklarını öne sürerek, "Ancak ne gelen var, ne giden. Devletimizden beklentilerimiz; su, yol ve sağlık ocağı gibi her medeni insanın ihtiyacı olan hizmetlerdir" diye konuştu.

İKİ ARADA KALAN KÖY HİZMET İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:47:45
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muratcan giray IP: 78.186.45.xxx Tarih : 11.09.2013 12:44:59

ßu €klentilerin hiçbiride yapılmadı malesef bu nasıl devlet bizim köylülerin ihtiyaçlarıda war onlar insan değilmi     yapn lütfen istedikleri şeyleri