8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Göç mağduru kızlar için proje

Köylerinden göçederek Diyarbakır’a yerleşen genç kızların iş sahibi olabilmesi için, Bağlar Beldesi Belediyesi, ‘Çocuk Bakıcılığı’ projesi hazırladı.

Proje kapsamında kursa alınacak 60 genç kızdan, isteyenlerin kreş açmaları, isteyenlerin de, ailelerin yanlarında çocuk bakmaları sağlanacak.

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, genç kızların is sahibi olması amacıyla, İş-Kur ile birlikte, ‘çocuk bakıcılığı’ projesi hazırladı. Proje kapsamında, 60 genç kız çocuk bakımı ile ilgili kursa alınacak. Kursiyerlerin seçimindeki en önemli kriter, genç kızların göç mağduru olması.

Bağlar Beldesi Belediye Başkanvekili Rojda Balkaş, “Genç kızlara çocuk bakıcılğı projesini başlattık. Sözleşmesi geçen Perşembe imzalandı. Proje ofizimizi kurma çalışmalırımız devam etmektedir. 60 genç kıza çocuk bakım üzerine eğitim verilecek.”

Kız Olgunlaşma Enstitüsü uzmanlarının vereceği kurslardan sonra belediye bu kez de genç kızlara iş kurma ve bulma imkanı sağlayacak. Balkaş, “Eğitim alan kızlar kooperatif etrafında örgtülenmeleri ve kreş açmaları konusunda destek sunağız. Belediye İş-Kur birlikte yapıyor. 60 genç kızımdan ayrı olarak bir kısmı kreşte çalışacak, bir kısmı evler gidecekler. Artı kreşte çalışan aileler istediği zaman çocuklarını bırakabilecekler” diye konuştu.

Belediye, kursiyerlerin tespit edilmesi amacıyla önümüzdeki günlerde mahallelerde anket çalışması yapacak. Ocak ayı içerisinde başlayacak olan kurslar, 3 bölüm halinde 9 ay sürecek.

 

NTV-Diyarbakır
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 15:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?