7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gönül'den şehit açıklaması

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerindeki Abalı köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 9 asker için Diyarbakır'da düzenlenen törene katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "İnancımıza göre yükselebilecek en yüksek mertebeye yükselmişlerdir. Saygıyla yad ediyoruz. Temenni ediyoruz ülkemizin başına bela olan bu gibi musibetler tekrar tekerrür etmez ve en kısa zamanda memleketimiz huzura kavuşur" dedi.

Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde 9 şehit için düzenlenen törenin ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ile birlikte Valiliğe geçen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Gönül, dün 2'si uzman çavuş, 7' si er olmak üzere 9 vatan evladının menfur bir tuzak sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. 9 şehidin de şahadet mertebesine yükseldiğini ifade eden Bakan Gönül şunları
söyledi:

"Bugün bu şehitlerimiz için yapılan ilk merasime katılmak üzere Bakanlarımızla birlikte Diyarbakır'a geldik. Fevkalade üzüntülüyüz. Bunlar elbette vazifeleri başında bu vatana, birliği, bütünlüğü, refahın yükselmesi için görev yapan evlatlarımızdı. Rahmetle saygıyla yad ediyoruz. İnancımıza göre yükselebilecek en yüksek mertebeye yükselmişlerdir. Ailelerine sabır diliyoruz. Aileleri teselli etmeye çalıştık. 2 uzmanımızın ailesi buradaydı. Biliyoruz, teselli olmayan bir acıyla karşı karşıyalar. Ama, fevkalade metin olduklarını görmekten ayrıca iftihar ettik. Temenni ediyoruz, ülkemizin başına bela olan bu gibi musibetler tekrar tekerrür etmez ve en kısa zamanda memleketimiz huzura kavuşur."
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 12:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?