8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Göz göre göre ölüme gidiyor

(ÖZEL HABER) 1.5 YAŞINDAKİ DELİLA'NIN HAYATTA KALMA SAVAŞI

Diyarbakır'da ölümcül "İzovalerik Asidemi" hastalığına yakalanan 1.5 yaşındaki Delila Deniz, tedavi edilmezse göz göre göre ölüme gidecek. Maddi imkanları olmadığı için çocuklarının tedavi masraflarını karşılayamayan ve aynı hastalıktan ilk çocuklarını da kaybeden Deniz ailesi, Başbakan'dan yardım bekliyor.

Diyarbakır'da 1.5 yaşında ölümle pençeleşen Delila Deniz, Türkiye'de sadece 80 kişide görülen ölümcül "İzovalerik Asidemi" hastalığına yakalandı. Aynı hastalıktan ilk çocuklarını teşhis konulamadığı için 20 günlükken kaybeden aile, Delila'nın tedavisi için pahalı olan ilaçlarını alamıyor. 14 defa Ankara Hacattepe Hastanesi'ne götürülen Delila'nın ailesi, çocuklarını maddi imkansızlıktan dolayı artık hastaneye götüremiyor. Borç batağına giren ailesi, çaresiz bir şekilde uzanacak yardım elini bekliyor.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ikamet eden ve işsiz olmasına rağmen yeşil kartı iptal edilen baba Muhlis Deniz (34), "Benim çocuğuma ömür boyu diyet uygulanacak. Doktorlar kesinlikle proteinli ürünler almamasını söylüyor. Zaten bakıldığında hastalığı ölümcül bir hastalıktır. Bu çocuk ilerde protein aldığı zaman hayatta kalma şansı çok düşüktür. Bugüne kadar sadece Bismil Kaymakamlığı'na bir talepte bulunduk. Eğer bu çocuk devlet destekli tedavi edilmezse böyle bir tedavi yapamayacağımızı kaymakam beye

söyledik. Kaymakam da bu konuda bize yardımcı olacağını söyledi. Çocuğun yeşil kartı çıktı ama maalesef annenin, babanın ve ağabeyinin yeşil kartı iptal edildi. Bu çocuğun sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için kesinlikle 18 yaşına kadar düzenli bir şekilde Hacattepe kontrolünde olması gerekiyor. Bu çocuk düzenli ve düşük proteinli ürün alması lazım. Biz de dar gelirli bir aile olduğumuzdan ilaçlarını temin edemiyoruz" dedi.

Gözyaşları arasında kızının ölmesini istemediğini belirten anne Tevhide Deniz ise, "Yetkililerden yardım bekliyorum. En azından bir ikincisini kaybetmek istemiyorum. Çünkü birinci çocuğumu kaybettim. Halen acısı yüreğimde. İkincisini kaybetmek istemiyorum. Yaşasın istiyorum. Hayırsever vatandaşlardan ve bu konuyla ilgili duyarlı olanlardan yardım bekliyorum. Bu çocuk benim değil de, onların da olabilirdi. Şu an Türkiye'de bu hastalıktan 80 tane çocuk var. Onlar da eminim şu an benim çektiğim sıkıntıları

çekiyorlar. Ürünlerini bulamıyorlar. Ürünleri ithaldir, Türkiye'de bulunmuyor. Düşük proteinli ürünler olacak. Bunlar cep yakıyor, biz alamıyoruz. Bizim gibi bir sürü insan vardır ve onlar da bizim gibi mağdurdurlar. Gerek Başbakan, gerek Cumhurbaşkanı ve gerekse Sağlık Bakanlığı'ndan yardım bekliyorum. Çocuğumun yaşamasını istiyorum. Her anne gibi, her baba gibi ben de bu ölümü kaldıramıyorum. Benim internetim bile yok. İnternetim olsa hastalığını takip ederim" diye konuştu.

(ÖZEL HABER) 1.5 YAŞINDAKİ DELİLA'NIN HAYATTA KALMA SAVAŞI
(ÖZEL HABER) 1.5 YAŞINDAKİ DELİLA'NIN HAYATTA KALMA SAVAŞI
(ÖZEL HABER) 1.5 YAŞINDAKİ DELİLA'NIN HAYATTA KALMA SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 17:20:05
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 18:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?