8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Göz taramasına büyük ilgi

ÇINAR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Belediye Başkanlığı ve özel bir hastane vatandaşları ücretsiz göz taramasından geçirdi.

13 bin nüfusa sahip olan ve göz doktoru olmaması nedeniyle göz sağlığı kontrollerinde ciddi sıkıntı yaşayan Çınarlıların bu sorununa kısmen de olsa çözüm olmak amacı ile, Çınar Belediyesi ve Diyarbakır Batı Göz Hastanesi, ilçede vatandaşlara yönelik göz taraması yaptı. Belediyenin giriş katında yapılan göz taramasında, Belediye Başkan yardımcısı Ramazan Dengiz'in yanı sıra Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği göz taramasında, uzun kuyruklar oluştu. Başkan yardımcısı

Dengiz, muayene için şu ana kadar 300 kişilik başvuru olduğunu ve bu sayının daha da artmasının beklendiğini belirtirken, ''Kontrol için yapılan başvuru sayısının, kontrollerine zaman yetmemesi durumunda kontrollerin önümüzdeki haftaya aktarılmasını düşündük. Mağdur durumda olup hiçbir sosyal güvenceye sahip olmayan vatandaşlarımıza göz rahatsızlıkları için yapılması gereken özel müdahale veya operasyon gerektiren durumdaki vatandaşımıza belediye olarak elimizden gelen desteği sunacağız" dedi.

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Dengiz, gözün insanın en önemli organlarından biri olduğunu belirterek, ilçede göz doktorunun bulunmasının sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Diyarbakır Batı Göz Hastanesi ile yaptıkları görüşmeler sonucu böyle bir çalışmaya başladıklarını ifade eden Dengiz, "Çınar Belediyesi olarak özel hastanelerle görüşmelerimize devam etmekteyiz ve ilçemizde çeşitli sağlık taramaları yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Dengiz, göz taramasının bu akşam saat 17.00'ye kadar devam edeceğini bildirdi.

ÇINAR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 16:14:03
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 19:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?