8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gözaltına alınan PKK'lı serbest

BU SABAH DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINAN PKK'LI SERBEST BIRAKILDI

Ankara'ya gitmek isterken Diyarbakır Havaalanı'nda gözaltına alınan Gülbahar Çiçekçi serbest bırakıldı. Kuzey Irak'taki PKK kamplarından Türkiye'ye teslim olan ''Barış Grubu'' adı verilen grubun da üyesi olan Çiçekçi, Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında arama kararı çıkarıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan PKK'lı Gülbahar Çiçekçi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nden Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından alınan ifadesinin ardından Çiçekçi serbest bırakılırken, Çiçekçi basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Çiçekçi'nin boynunda bulunan sarı, kırmızı ve yeşil renkli fular dikkat çekti. Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı,

Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 kişinin arasında bulunan 15 kişinin geçtiğimiz hafta İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'nde yaptıkları basın açıklaması nedeniyle ifadelerinin alınması için talimat verdi. 15 kişinin isimleri ise şöyle:

"Gülbahar Çiçekçi (İfade verdi), Nizar Buldan (İfade verdi), Nurettin Turgut (Van'da ifade verdi), Bulent Aka, Haniye Dinçer, Elif Uludağ, M. Şerif Gençdal, Mustafa Ayhan, Lütfü Taş, Hüseyin İpek, Vilayet Yakut, Fatma İzer, Zehra Tunç, Sisin Yaman ve Ayşe Kara."

BU SABAH DİYARBAKIR'DA GÖZALTINA ALINAN PKK'LI SERBEST BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:04:05
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 18:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?