7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gözaltında kayıp iddiaları araştırılıyor

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 11 kişinin gözaltına alındıktan sonra öldürüldüğü iddialarını araştırmak üzere ilçeye gelen AK Parti ve CHP milletvekillerinden oluşan Meclis İnsan Hakları Komisyonu, incelemelerine başladı. Komisyon üyeleri, şuan cezaevinde bulunan Arif Sakık’la da konuyla ilgili görüşecek.

1993 yılında Kulp İlçesi Alaca Köyü Kepre Mezrası’nda yapılan ’Şenyayla’ askeri operasyonunda gözaltına alındıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 11 köylünün öldürüldüğü iddialarını araştırmak üzere Meclis İnsan Hakları Komisyonu’ndan 3 milletvekili Diyarbakır’a geldi.

Öğlen saatlerinde Diyarbakır’a gelen Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, AK Parti Manisa Milletvekili Hakan Taşçı ile CHP Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, buradan Kulp İlçesi’ne geçtiler. Kulp İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ali Erkan ile görüşen komisyon üyeleri, yürütülen soruşturma ve eldeki bulgular ile ilgili bilgi aldılar.

Komisyon üyeleri daha sonra gözaltındayken öldürüldükleri iddia edilen Salih ve Mizbah Akdeniz ile Celal Aydoğdu’nun yakınları ile görüştüler. Kulp Adliyesi’ne çağrılan Mizbah Akdeniz’in annesi Pembe Akdeniz ile görüşen AK Parti’li Cavit Torun, yarın da terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in eski üyelerinden Arif Sakık ile görüşeceklerini ve elde edilen bulguları Meclis’e bir rapor halinde sunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 11:50:28
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 15:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?