7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Gözler Karşıyaka maçında

Diyarbakırspor'da gözler Pazartesi günü kendi sahasında oynayacağı Karşıyaka maçına çevrildi.

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan, Karşıyaka maçının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Karşıyaka ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden, biz de buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Tam kadro çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karşıyaka maçında sahadan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

Diyarbakırspor uzun zamandır büyük sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen Demirbakan, "Ligin başından bu yana yaşanan sıkıntıları geçiştirmeye çalıştık. Fakat futbolcularımız da birer insan, bundan etkilenmemeleri mümkün değil. Sorunların çözülmesini sabırla bekliyoruz. Bu takım halen ayakta duruyorsa kulüp başkanı Abdurrahman Yakut'un sayesindedir. Ben şahsen ona inandığım için Diyarbakırspor'un başındayım. Sorunların çözülmesi için en ufak bir adım atılmış değil. Başkanımız maalesef yalnız bırakıldı. Geçen hafta bir şekilde bir para bulunup ödeme yapılacaktı, halen bir gelişme yok. Ligde elde ettiğimiz başarı asla küçümsenecek bir başarı değildir. Bugün birçok takım bizim yerimizde olmak istiyor. Bu başarıların değil de devamlı maddi sorunlarla gündeme gelmek tüm takımı olduğu gibi hepimizi üzmektedir. Bizlere her konuda destek olan ve her sıkıntımıza koşan gerçekten inandığımız bir başkanımız var. Bu kentin sayın Yakut'un kıymetini bilmesi ve kendisine
destek olması lazım. Ben kendisiyle daha önce de çalıştım, bu işi gerçekten iyi biliyor. Bizler de onan olan inancımızı asla yitirmedik. Futbolcularımız gerçekten çok mağdur durumdalar. Bu maddi sorunların artık bir an önce çözülmesi ve hepsinin kafasının rahatlaması gerekmektedir. Futbolcularımız, kendi evimizde oynadığımız ve galip geldiğimiz maçların sonunda dahi sevinçlerini, kucaklaşıp paylaşamıyorlar. Diyarbakırspor'un Süper Lig'de yer alması, Diyarbakır'a çok şey kazandıracaktır, bu nedenle takıma sahip çıkılmalı ve destek verilmelidir" dedi.

Futbolcularıyla gurur duyduğunu belirten Demirbakan, "Karşıyaka ile önemli bir maç oynayacağız, moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Ben prensipleri olan bir teknik adamım, futbol bilgime ve tecrübeme güveniyorum. Bu takım düşüş içerisine girdiği dönemlerde bile, ben takımıma güvendiğimi ve Turkcell Süper Lig'e yükseleceğimizi söyledim. Çünkü bu işi ilk kez yapmıyorum, futbolun dilini biliyorum. Her maçın değişik sistemi olduğu gibi, elindeki malzemenin de çok önemi var. Her karşılaşmanın değişik havası vardır. Maç içerisinde de gerek rakibe göre, gerek oyun düzenlerine göre her an değişik bazı varyasyonlarımız mutlaka oluyor. Diyarbakırspor'un geldiği nokta olarak kendimi başarılı bulmuyorum. Şu an ligde lider olmamız gerekirdi. En azından son iki deplasmanımızdan birinden galibiyetle dönmemiz gerekirdi. Ortada bir başarı varsa da, bunlar oyuncularımındır. Çünkü bu çocuklar gerçekten özveriyle mücadele ediyorlar. Ben onların bu duruşlarından dolayı hepsiyle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Yeşil-kırmızılı takımda cezalı olan Zafer forma giyemeyecek, Erhan Şentürk'un cezası ise sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?