8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Gün TV Haberleri durduruldu

Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV'nin 21 Mart tarihine kadar ana haber bülteni yayınlamaması kararlaştırıldı.

DTP'li belediyelerle ilgili yanlı haber yaptığı gerekçesiyle Yenişehir İlçe Seçim Kurulu'nca alınan karara televizyon yetkililerinin yaptığı itiraz ise reddedildi.
29 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Diyarbakır'da yayın yapan Gün TV'nin 6 gün boyunca, 21 Mart tarihine kadar ana haberlerini yayından kaldırma kararı aldı. Gün TV'nin yetkilileri, cezayı ağır bulduklarını belirterek yaptıkları itirazda şu görüşlere yer verdi:

"Televizyonumuz hiçbir aday, parti, şahıs, kuruluş, siyasi düşünce gözetmeksizin herkesin görüşüne ve önerisine açık bir yayın ilkesi ile hareket eder. Her ne kadar sadece bir partinin haberlerinin yapıldığı yansıtılsa da Diyarbakır'da habere konu olmuş tüm adayların çalışmaları verilmiş ve göz ardı edilmemiştir. Diyarbakır'da yayın yapan özel yerel TV'lerin ana haber bültenleri ile yayın kuruluşumuzun yaptığı ana haber bültenlerini kıyaslamaya gittiğimizde şu gerçek ortaya çıkacak ki; kuruluşumuzun yaptığı yayınların durdurulması yasaya aykırılık teşkil edecektir. Bir ay içerisinde yayın kuruluşumuza gerek YSK gerek ise RTÜK tarafından gönderilen program durdurma cezalarının bilincinde hareket etmekle birlikte, verilen cezalar kuruluşumuzun yayın yapamaz duruma getirmiştir. Seçim haberleri ile ilgili detaylar incelendiğinde ana haber bültenimizde sadece bir partinin değil, gün içerisinde ajanslara haber olmuş tüm adayların çalışmaları göz ardı edilmeden verildiği anlaşılacaktır."

Gün Radyo TV Genel Yayın Yönetmeni Diren Keser, karara tepki göstererek, "Genel yayınlarımızda tarafsızlık ilkemizi her zaman koruduğumuzun bilinmesi gerekiyor. Buna rağmen böyle bir ceza verilmesi bizim açımızdan şaşırtıcıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAKIŞIKLI IP: 88.229.106.xxx Tarih : 17.03.2009 00:01:41

ya artık  pes  diyorum ysk   akp  nin  yaptırdığı   seçim yatırımlarına  göz  yumuyor.tarafsız yayın yapan diyarbakırımızın tek kanalı olan ün tv nin  yayını  taraflı  buluyor   ysk  uyannnnnnnnnnnnnn  diyorum   sizde  akp  nin   tarafını  tutuyorsunuz  yeter   artık nerdese  biz   diayarbakırlılara  gözünüzün üstünde kaşınız var  diyip  belanızı arayıyacak duruma  geldiniz .