8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Güneş Evi'ne teşekkür plaketi

Diyarbakır Güneşi Evi ve Uygulama Parkı, alternatif ve sürdürülebilir enerji ve ekoloji çalışmaları doğrultusunda öğrencilere verdiği destek ve eğitimden dolayı Yenişehir İlköğretim Okul idaresi ve Okul Aile Birliği tarafından plakete layık görüldü.

Plaket aynı okulun 5-G sınıfı öğrencileri ile birlikte elde edilen 5. Türkiye Robotik Turnuvası'nda, 'En İyi Takım Çalışması' ödülü vesilesiyle verildi.

RADYOLU VE PERVANELİ ŞAPKALAR
Plaketin verilmesinden önce Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencilerine Sümerpark'ta kurulu bulunan Güneş Evi'nde Güneş Evi ve Uygulama Parkı ile ilgi bilgi verildi. Güneş enerjisi ile çalışan radyolu şapkadan, klima etkisi oluşturan pervaneli şapkaya, güneş enerjisi ile çalışan maket helikoptere kadar güneş enerjisinin etkisi ve gücü hakkında bilgilendirilen çocuklar derse yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler sahip oldukları bilgilerle şaşırttı. Ders sonrası bahçede yapılan plaket törenine Yenişehir İlköğretim
Okulu Müdürü ve öğretmenleri de katıldı. Plaket, Güneş Evi Sorumlusu Gültekin Aydeniz ve Koordinatör Leyla Bilik'e verildi.

ALTERNATİF ENERJİ ŞART
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürü Muhsin Uyanık, Güneş Evi ve Uygulama Parkı'nın Türkiye'de tek model uygulama olduğunu ve uygulamanın çok başarılı olduğunu söyledi. Uyanık, yeni dönemde alternatif enerji politikalarına ihtiyaç duyulduğunu ve dünyanın bu politikalara yönelmek zorunda olduğunu belirterek, "Dünya hem ekolojik dengenin korunması hem de en az maliyetle ve ulaşılabilirliği daha kolay enerjiye geçiş yapmak zorundadır" dedi.
Güneş Evi Sorumlusu Gültekin Aydeniz ise enerji ve ekoloji alanında 22 bin çocuğa eğitim desteği vermekten mutlu olduklarını söyledi. Aydeniz, genç neslin dünyanın geleceği ile çok ilgili olması karşısında heyecanlandığını belirterek, "Biz üstümüze düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Sizlerle çevre dostu alternatif enerji alanındaki çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Törenin ardından ise bu kez öğrenciler arkadaşlarına al

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?