8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Güneydoğu'da 5 askerimiz yaralandı

Diyarbakır ve Şırnak'ta mayına basılması sonucu meydana gelen patlamalarda, 1 subay, 2 astsubay, 1 uzman çavuş ile 1 erin yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 8 Kasım Çarşamba günü icra edilen arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca döşenen mayına basılması sonucu meydana gelen patlamada, bir subay ve bir uzman çavuşun hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Basma düzenekli olduğu değerlendirilen ikinci bir patlamada ise bir er sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde yaralandı.

Yine aynı bölgede, terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış bir adet basma tipi patlayıcı düzenek ve tuzaklanmış el bombası bulunan güvenlik güçleri, düzenekleri etkisiz hale getirdi.

Yaralanan personelin Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Patlayıcı düzeneklerin ise güvenlik güçleri tarafından, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadan yerinde etkisiz hale getirildikleri belirtildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde aynı gün gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında ise Kovankaya Köyü bölgesinde terör örgütü mensupları tarafından önceden döşenen basma düzenekli olduğu değerlendirilen mayının patlaması sonucu bir astsubayın sağ ayağından uzuv kaybı olacak şekilde ağır, diğer bir astsubayın ise gözünden ve göğüs kısmından hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Yaralanan personelin Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı kaydedildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 12:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DOGAN AYÇİÇEK IP: 85.98.157.xxx Tarih : 11.11.2006 15:09:10
SİZE BEN KURBAN OLURUM CANIM MEHMETÇİKLERİM SİZE SÖZ VERİYORUM BENDE ASKERİM VE O AKAN KANINIZ YERDE KALMAYACAK AKAN HER DAMLANIZ İÇİN LİTRE LİTRE KAN AKITACAGIM O ŞEREFSİZLERDEN HEPİNİZE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM GÖZLERİNİZDEN ÖPERİM CANLARIM BENİM