8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Güneydoğu'nun 'Kofi Annan'ı öldü

Diyarbakır Kasaplar Derneği Başkanı Sait Şanlı, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da özel bir hastanede tedavi gören Şanlı, öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Kasaplar Derneği Başkanı Sait Şanlı, Diyarbakır ve Güneydoğu'da barış elçisi olarak nam salmıştı.

Güneydoğu'da 5 yılda kan davalı 500'e yakın aileyi barıştıran Şanlı, "Güneydoğu'nun Kofi Annan'ı" olarak tanınıyordu. Şanlı'nın cenazesinin yarın sabah uçakla Diyarbakır'a getirilip, öğle namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi. Şanlı'nın hayatını kaybetmesi, Diyarbakır'da büyük üzüntüye yol açtı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 18:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turkeyperson21 IP: 88.249.38.xxx Tarih : 11.08.2009 10:27:57

insanlığa   faydalı   bir    insan allahtan  rahmet   diliyorum   kendisine    akrabalarına  sabır  diliyorum bu    devirde   büle  insanlara     ihtiyaç  var     insanların  canavarlaştığı    hiç  uğruna    katletığı    bu dünyada   artık    ölüme  şavaşa   hayır   diyorum  başbakan  erdoğan   çabalarını  takdir  ediyorum   çetelere   mafyaya  hayır   insanların  duygularını     sümürenlere  hayır   iyi   insanlar kötü  insanıda     duşunmelı peygamber  efendimiz  buyurdu ki   zalim   ve   mazlum  kardeşinıze   yardım  edin   İşlenen bir zulmü ortadan kaldırmak, yapılan bir haksızlığı önlemek ve gidermek, mü’minin mü’mine yapacağı en büyük ve en güzel iyiliktir. Zulmü önlemek ve haksızlığı gidermekte, aslında hem zalim tarafa, hem de mazlûm tarafa yardım vardır. Zulmün durmasıyla, zalim olan mü’min, daha fazla zulüm işlemekten kurtulur; mazlûm olan mü’min de, kaybolan hakkını elde eder. Zulme karşı çıkan mü’min, bu hareketiyle, zâlim-mazlum her iki tarafa da büyük iyilik yaptığını unutmamalıdır