7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

GÜNGİAD'dan gündem değerlendirmesi

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Abdulkadir Akboz, ekonomik kriz üstüne kriz yaşadıklarını ve artık yeni krizler yaşamak istemediklerini söyledi. 

GÜNGİAD yöneticileri ve üyelerinin de katıldığı bir gündem değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Abdulkadir Akboz, son dönemlerde ekonomide sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve erken seçim söylentileri nedeniyle dövizde dalgalanma oldu. Bu dalgalanma sonucu yine bir kriz yaşadık ve Merkez Bankası da müdahale etmekte gecikti. Tüm dünya ekonomisinde bir takım sıkıntılar yaşanıyor, dalgalanmalar var. Ne yazık ki bu durumdan en fazla etkilenen ülke Türkiye oldu. Bu durumu da yabancı yatırımcılar bizden daha iyi takip etmekteler. Biz artık ekonomik kriz yaşamak istemiyoruz. Türkiye'nin AB'ye girebilmesi için kalkınmış bir Güneydoğu gerekiyor. Bunun için biz Başbakan ve Maliye Bakanı ile bazı görüşmelerde bulunmuştuk, bize 'Teşvik Yasası'yla birlikte bölgeye bazı yatırılmaların olacağını söylemişti. Ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen hiçbir gelişme göremedik. Yabancı yatırımcılar gitmesin diye tedbirler alınıyor, bu çok güzel ancak yerli yatırımcıyı ülkede tutmak için ne gibi önlemler alınacak. Rekabet gücümüzü arttıracak, cari açığın yapısal temellerini değiştirmeyi hedefleyen bir dizi tedbirlere ihtiyaç vardır. Maliye Bakanlığı tarafından yatırımcılar arasında yerli ve yabancı ayrımı yapması hem anayasamızdaki eşitlik ilkesine aykırıdır, hem de piyasa dengelerini bozmaktadır" dedi. 

GÜNGİAD Başkanı Abdulkadir Akboz ayrıca, alınan tedbirlerin parça parça değil, bir birini tamamlayan bir bütün içinde tasarlanarak kamuoyuna en kısa sürede açıklanması gerektiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?