5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Gürültü yapana para cezası geliyor

Diyarbakır'da gürültü kirliliği yapan kişi ve kuruluşlara 431 YTL ile 12 bin 936 YTL arasında para cezası verileceği bildirildi.

Fizyolojik, psikolojik ve iş performansını düşüren, stresin ana kaynaklarından biri olan gürültü kirliliğinin denetim, kontrol ve yatırım yetkisi Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan büyükşehir belediyelerine devredildi. Diyarbakır Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yetki devriyle birlikte denetim ekibi kurdu. Diyarbakır sokaklarında cihazlarla gürültü kontrolü yapan belediye ekipleri, gürültü ölçümleri yüksek olan iş yerlerine uyarı ve para cezaları veriyor.

Gürültü kirliliğinden şikayetçi olan vatandaşların yazılı olarak başvuruda bulunması gerekirken, 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 26. maddesi "çevreyi kirleten ve çevreye zarar verenleri, sebep oldukları kirlenme ve bozulmadan doğan zararlardan dolayı kusur şartı aranmaksızın sorumlu" tutuyor. Gürültü kirliliği yapanlar sorunu çözmemeleri halinde konutlara 431 YTL, ulaşım araçlarına bin 293 YTL, iş yeri ve atölyelere 4 bin 312 YTL, fabrika, şantiye ve eğlence yerlerine 12 bin 936 YTL idari para cezası verilebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 15:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?