4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Gururlandıran mezuniyet

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu, 3. dönem mezunlarını verdi. Törenle diplomalarını alan genç polisler, yöresel halk dasları ve jimnastik gösterisi yaparken, protokol için ayrılan bölümde başörtülü kadınların da, Vali ve Garnizon Komutanı ile aynı yerde oturduğu gözlendi.

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu, 3. dönem mezunlarını verdi. Okul bahçesinde yapılan törene Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Garnizon Komutanı Korgeneral Necdet Özel, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuz İnci ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu, Emniyet Teşkilatı'na 420 polis memuru kazandırmanın gururunu yaşadı. Oldukça görkemli geçen mezuniyet töreninde, Karadeniz halk oyunları ve Ankara yöresel oyunları sergileyen genç polisler, jimlastik gösterisi de yaptı. Mezun olan öğrencilere, yemin töreninden sonra diplomaları verildi. Diploma töreninde protokol için ayrılan bölümde başörtülü kadınların olması dikkat çekti.

Diyarbakır Valisi Efkan Ala ve Garnizon Komutanı Korgeneral Necdet Özel, başörtülü öğrenci velileri ile birlikte mezunuyet törenini izledi. Oldukça renkli geçen mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuz İnci, Polisin nitelikli davranış göstermesinin, hem ona duyulan güvenin artmasına, hem de teşkilatın güçlenip gelişmesini sağlayacağını belirterek, "Toplumla sürekli iç içe iletişim halinde olan polisin, insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması görevini gerçekleştirdiğinde, sahip olduğu bilgi, beceri ve davranışlar toplumla kurulacak etkileşim üyelerini belirleyecektir. Yasa ve yürütmelikler, suç ve güvenlikle ilgili hızlı gelişim, teşkilatımızca da, eğitim sistemi ve kurallarında gelişim ve değişmeyi zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle öğretim metot, araç ve gereçleri günümüz teknolojisine göre geliştirmektedir. ÖSS'ye giren öğrencilerin polisliği 2. veya 3. tercihlerine koymaları, polisliğinde son yıllarda tercih edilen meslekler arasında olmasının kanıtıdır. Geçtiğimiz 2 dönem içerisinde 655 öğrenci mezun oldu, bu yıl ise 420 öğrenci mezun eğitimimi tamamlayarak polis teşkilatına katılmaya hak akazandı. Polis meslek yüksek okullarının halkın ve teşkilatımızın beklentilerine cevap verdiği yönünde her kesimden övgü dolu sözler duymaktayız. Mezun genç polislerde sosyal kültürel gelişim ve değişimi yakınen gözleyeceğiz" dedi.

3. dönem mezunları adına konuşma yapan okul birincisi Ferdi Erdoğan ise, "Yasanın verdiği yetki ölçüsünde ve yetkisinin sınırını bilerek hukuk kuralları ve insan haklarına saygıdan ödün vermeden görev yapacaklarını" söyledi.
Yemin töreninin ardından havai fişek gösterisi düzenlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:04:19
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 20:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?