7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Güvenç Kurtar'dan şok açıklamalar

GÜVENÇ KURTAR:

Ziya Doğan'ın yerine göreve geldiği Diyarbakırspor'da 9 hafta takımın başında kaldıktan sonra görevine son verilen Güvenç Kurtar, İHA'ya yaptığı açıklamada takımın küme düşmesiyle ilgili olarak kendini savunurken, ağır suçlamalarda da bulundu.

Takımın başarısız olması için gerekli olan her şeyin yapıldığını savunan Kurtar, "Diyarbakırspor'da daha önce de çalıştım. İkinci defa çok umutlu geldim. Maalesef çok şeyin değiştiğini, insan kalitesinin geriye gittiğini gördüm. Dağda çobanlık yapamayacak insanlar

kulüpte en kritik ve önemli görevlere getirilmiş. Bugüne kadar çok yerde çalıştım. Bu kadar yetersiz bir yapılanmayı ilk defa gördüm. Yalan, entrika, ayak oyunları, birbirinin arkasından çamur atmalara kadar her şey vardı. Burada 2 ayda gördüklerimin tamamını dile getirsem bazı insanlar toplum içerisine çıkamazlar" dedi.

Göreve başladıktan sonra Diyarbakırspor'un önünü tıkayan bazı şeyleri değiştirmek istediğini ancak bazı kişilerin buna engel olarak kendisinin aleyhinde entrika çevirdiğini anlatan Kurtar, takıma yanlış idman yaptırdığı şeklindeki eleştirilere çok sert yanıt verdi. Kurtar, "Senin bilgin, birikimin, kariyerin ne ki, benim takımı sürantre ettiğimi iddia ediyorsun ? Tabii burada sorun antrenman değil birilerinin oyuncağının elinden alınmasıdır. Öyle bir tablo gördüm ki, değil ben, Jose Morinho bile gelse

aynı şeyi yapacaklardı. Bazıları benim gelişimden sonra rahatsız oldu, bunu neden hazmedemediler, anlayamadım. Arkamda çok entrika çevrildi. Barış, takım kaptanlığının gereğini yapsaydı Diyarbakırspor, ligde kalırdı. Diyarbakırlılar, düşmanı dışarıda değil içeride aramalı. Bir şer odağından daha tehlikeli insanlar var kulüp içerisinde ve çevresinde" diye konuştu.

"YÖNETİCİLER PARALI ADAM, TUTUP BENİ VURDURTMAYA KALKTI"

Bazı yöneticilerin para verip taraftar adı altındaki kişileri üzerine saldırttığını ileri süren Kurtar, sözleşmesini feshetmediğini ve parasını son kuruşuna kadar alacağını söyledi. Kurtar, "Ayman ve Bassem'i benim kaçırttığımı söylemek, akla ziyan bir olaydır. Bu futbolcular alacaklarının yüzde 80'ini almış, kaçmalarının nedenini ben değil yöneticiler bulmalıydı. Benim Sivasspor başkanıyla görüşerek Diyarbakırspor'u düşürmek istediğimi söyleyenlerle mahkemede hesaplaşacağım. Benden önce takım 22 haftada 3 galibiyet aldı, benden sonra da hiç puan alamadı. 26 maçta 24 puan almış bir takımı 9 hafta çalıştıran bir teknik adamın düşürdüğünü iddia etmek saçmalıktır. Bazı yöneticiler para vererek taraftar adı altındaki kişileri aleyhime bağırttı, beni vurmaya kalkıştılar. Sözleşmemi feshetmedim ve paramı son kuruşuna kadar alacağım. Diyarbakırspor'un istikrarlı bir kulüp olmamasının nedeni para değildir. Kulüpte ve şehirde takımın başarısız olmasını isteyen o kadar çok insan var ki. Herkesin hesabı ve derdi farklı, kimsenin Diyarbakırspor'u düşündüğü yok. Meşhur Bizans oyunları bile bunların yanında masum kalır. OIan koca bir kente oluyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 15:40:00
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 16:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?