4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Hacısalihoğlu: Utanacak hiçbir açığımız yok

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye AB, ABD İlişkileri ve Ulusal Egemenlik" konulu konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Türkiye’nin tarihte utanılacak hiçbir açığı yoktur, sözde Ermeni soykırımını kabul etmemizi isteyen batı emperyalizminin hedefi gençlerimizin zihninde suçluluk psikolojisini oluşturmaktır" dedi.

ADD Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye AB, ABD İlişkileri ve Ulusal Egemenlik" konferansı Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşti. Konferansa, ADD Diyarbakır Şube Başkanı Rıza Gül, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuz İnci, Dicle Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Özaydın, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi bir açıklama yapan ADD Diyarbakır Şube Başkanı Gül, devlet kurumlarına sitem ettiklerini söyleyerek, "Türkiye’ye gelip Nevruz kutlamalarında sarı-kırmızı-yeşil giysiler giyip ’Biji Apo’ şeklinde slogan atıyorlar. Bağırsınlar, demokrasi var. Ne acıdır ki, yabancı heyetleri, Türkiye Cumhuriyeti resmi kurumları devlet protokolüyle karşılıyor, hediyeler sunuyor. AB’ye gireceğiz diye bunları yapan devlet kurumlarına yazıklar olsun. Yabancılar Diyarbakır’ı neden Türkiye Cumhuriyeti’nin değil de, Ortadoğu’nun yıldız kenti yapmak istiyor. Bunun ne anlama geldiğini anlamış değiliz" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da, sözde Ermeni soykırımını sürekli gündeme taşıyanlara anlam veremediklerini ifade ederek, "Avrupa Parlamentosu (AP) sözde Ermeni soykırımını resmi olarak Türkiye’nin kabul etmesini istiyor. AP’nin 3 Ekim müzakereler öncesi Türkiye’ye sunduğu raporda, Ermeni soykırımı geçiyor. AP 407 oyla kabul edilen kararda Türkiye’nin tarihle yüzleşmesini istiyor. Dünyayı kötülüklerden arındırmak istiyorsak, Ermeni soykırımını sürekli gündeme taşıyan Fransa da, Cezayir’de yaptıklarının hesabını versin. Şu an Fildişi sahillerinde Fransız askerlerinin ne işi var. ABD Felluce’de ve Telafer’de kullandığı misket bombaların ne anlama geldiğini anlatsın ve tarihte ilk kimyasal silah kullanan ülke şerefini anlatsın. Tarihte utanılacak hiç bir açığımız yoktur. Geçmişle yüzleşeceksek gelin hep beraber yüzleşelim. Batı emperyalizmin amacı gençlerimizi şüpheye düşürmek, gençlerimizin zihnine suçluluk psikolojisi oluşturmak istemesidir. Ermeni soykırımı siyasi bir karardır, batı emperyalizmin yüzyıllardır devam eden oyununun tekrar sahnelenmesidir" şeklinde konuştu.

Konferasta 40 yılık süren Türkiye AB ilişkilerine de değinen Doç. Dr. Hacısalihoğlu, "Türkiye’nin AB’ye girmesi için 25 ülkenin kaprisi gerekiyor. Müzakerelerin 3 Ekim 2005 tarihinde başlaması, Türkiye Kıbrıs Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanımış anlamına geliyor" dedi. 2 saat süren konferans soru cevaplarla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 12:46:39
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?