9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Hain saldırı: 1 şehit

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polise silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve hastaneye kaldırılan polislerden biri şehit oldu.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi girişinde devriye görevi yürüten polis aracına bugün saat 17.15 sıralarında bir otomobilden ateş açıldı. Açılan ateşte 2 polis memuru yaralanırken, saldırganlar otomobille kaçtı.

Birinin durumunun ağır olduğu belirtilen yaralı polisler Bismil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına aldı. Saldırganların içinde 4 kişi olduğu belirtilen gri renkli otomobilin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti. Bismil ve çevre il ve ilçelerde kapsamlı operasyon başlatıldı.

YARALI POLİSLER DİYARBAKIR’A SEVK EDİLDİ

Bismil’de devriye görevi yaptıkları araca bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu yaralanan polis memurlarından durumu ağır olan Zafer Sayil ambulans helikopterle, diğeri Mustafa Işık da ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden telsizle yapılan kan anonsları üzerine polis memurları yaralı meslektaşların kan vermek için hastanaye akın etti.

Güvenlik güçleri, saldırıyı PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği üzerinde dururken, olayın ardından saldırıda kullanıldığı iddia edilen gri renkli aracın saldırıya karışmadığını belirledi. Saldırıyı uzun namlulu silahlarla gerçekleştiren 4 kişinin siyah renkli otomobille kaçtıkları belirtildi.

Saldırganları yakalamak için Bismil’in Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa karayolları giriş çıkışlara kapatılıp, geniş kapsamlı operasyon yapılıyor.

AĞIR YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen ağır aralı polis memuru Zafer Sayil, yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır 7’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, hastaneye giderek gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Şehit polis 32 yaşındaki Zafer Seyil’in evli ve 2 çocuk babası olduğu, yarın yapılacak törenin ardından memleketi Malatya’ya gönderileceği belirtildi.

Önceki haber

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polise silahlı saldırı düzenlendi. İki polis yaralandı.

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi’nde bir otomobilden açılan ateşle 1’i ağır, 2 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi girişinde devriye görevi yürüten polis aracına bugün saat 17.15 sıralarında bir otomobilden ateş açıldı. Açılan ateşte 2 polis memuru yaralanırken, saldırganlar otomobille kaçtı. Birinin durumunun ağır olduğu belirtilen yaralı polisler Bismil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına aldı. Saldırganların içinde 4 kişi olduğu belirtilen gri renkli otomobilin yakalanması için güvenlik güçleri alarma geçti. Bismil ve çevre il ve ilçelerde kapsamlı operasyon başlatıldı.

...
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2011 Pazartesi 18:16:24
Güncelleme :26 Aralık 2011 Pazartesi 23:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?