8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

HAK-PAR aday tanıtımı yaptı

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) üyeleri Diyarbakır'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında bir araya geldi. HAK-PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Avukat Hasan Dağtekin oldu. 

Demirok Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısına HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak da katıldı. Sertaç Bucak, yerel seçimlerde AK Parti ve DTP'ye alternatif bir parti olduklarını belirtirken Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail'e karşı tepkisini eleştirdi. 

HAK-PAR yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstereceği ismi açıkladı. HAK-PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Avukat Hasan Dağtekin oldu. Demirok Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısına HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak da katıldı. 

Diyarbakır'da çok değerli bir başkan adayını halkın karşısına çıkardıklarını söyleyen Genel Başkan Bucak, Başbakan'ın Davos'taki çıkışı ile ilgilide açıklamalarda bulundu. Bucak, "29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde adayımızı tanıtmak ve bir şenlik düzenlemek amacı ile burada toplandık. Parti meclisimiz toplandı. Seçime ilişkin süreci gözden geçirdi. Daha önce aldığımız kararın realizasyonu doğrultusunda adaylarımızı tespit ettik. Yarından itibaren biz de alanlarda olacağız. Çok değerli bir arkadaşımız var; Avukat Hasan Dağtekin. Çocukluğundan bu yana Kürt ulusal demokratik mücadelesinin içinde olan bir arkadaşımız. Birikimli, yetenekli. Diyarbakır sorunlarına oldukça vakıf olan bir arkadaşımız. Biz bu arkadaşımıza Diyarbakır'da yürütülen kampanyaya kalite ve nitelik kazandıracağını düşünüyoruz. Bizim tespitlerimize göre Kürt toplumunda milyonları aşan seçmen sayısı ne DTP'ye ne de AK Parti'ye oy vermemektedir. Kürt toplumunda ciddi bir arayış vardır. Yeni seçeneğe ilişkin biz bu seçeneği karşılamak üzere ortaya çıkacak demokratik ve özgürlükçü bir seçenek olma iddiasındayız" dedi

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 16:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?