7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Halkımız elini vicdanına koyacak!

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ KUTBETTİN ARZU:

AK Parti Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu, Ergani yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği paketi sayesinde işadamlarının büyük ölçüde önünün açılacağını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği'ne (DOSİAD) uğrayan AK Parti milletvekili Kutbettin Arzu'ya bölge hakkında bilgi veren DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, Kutbettin Arzu'nun Ticaret Odası başkanlığı yaptığı yıllarda OSB'ye büyük katkılarının ve emeklerinin olduğunu unutmadıklarını ifade etti.

12 Eylül'de oylanacak olan 26 maddelik anayasa paketini tek tek incelediğini ve bu pakete "evet" denmesi gerektiğini vurgulayan Özkılıç, oyunu bu yönde kullanacağını söyledi. 1980 Askeri Darbesi'nden en fazla Güneydoğu Bölgesi'nin etkilendiğine değinen Özkılıç, "İnanıyorum ki bu referandumda halkımız tüm insanlığın yararına olan bu pakete elini vicdanına koyarak 'evet' diyecektir. Bu da Türkiye'de bazı şeylerin değişmesine başlangıç teşkil edecektir. Her ne kadar BDP bölge halkına referandum paketinde Kürtler ile ilgili maddeler olmadığı gerekçesi ile boykot çağrısı yapsa da bunun bir fayda getireceğini sanmıyorum" dedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu ise 2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı referandumunda Diyarbakır'da seçime katılımının yüzde 50 olduğunu ve yüzde 93 oranında evet çıktığını söyleyerek 12 Eylül'de de buna benzer bir sonucun çıkacağını tahmin ettiğini belirtti. Askeri ve bürokratik vesayetin son bulmasına neden olacak bu referandumun Anayasa Mahkemesi'nin işleyişine de katkı sağlayacağının altını çizen Arzu, "Baş örtüsü yasağının kalkması için Meclis'te oluşturulan mutabakat sonucunda 411 oyla kabul edilen anayasa değişikliğini, Anayasa Mahkemesi yetkisini aşarak iptal etmiştir. 12 Eylül'de oylanacak referandumla askeri ve bürokratik vesayete son vereceğiz" ifadelerini kullandı.

12 Eylül Referandumu'nun demokrasi ve özgürlükleri geliştirmesinin yanında ekonomiye ve iş dünyasına da katkı sunacağına vurgu yapan Arzu, pakette bulunan maddelerden birinin iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet, referandum sadece özgürlüklerin önünü açmayacak, bunun yanında ekonominin daha da büyümesini sağlayacaktır. Bildiğimiz gibi pakette yurt dışına çıkışları zorlaştıran gerekçelerin yumuşatılması var. Buda iş dünyasını çok yakından ilgilendiriyor. Bunun yanında ekonomiyi ilgilendiren maddelerden biri de önceki yılarda toplanan ekonomik ve sosyal konseyin bu paketle birlikte anayasal güvenceye kavuşmasıdır. Bu sayede konsey belirli periyotlarda zorunlu toplanarak sorunların tespiti ve çözüm yollarının tartışılmasında önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Arzu daha sonra işadamları ile birlikte OSB'de bulunan Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise 5. büyük alçı işletme tesislerini, çuval fabrikasını ve yeni açılan bir konfeksiyon fabrikasını gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 16:47:01
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?