4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Ham petrol çetesine suçüstü

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi timlerince, aralarında iki avukat ve bir öğretmenin bulunduğu 8 kişi, ham petrol hırsızlığı yaparken suçüstü yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay önce başlattıkları takip sonucunda, zanlıları, Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolu’nun 34. kilometresindeki petrol boru hattını delerek vana taktıktan sonra hortumla tankere ham petrol taşırken suçüstü yakaladı.

Aralarında Diyarbakır Barosu avukatlarından A.Ö ve A.Ç ile Ergani İlçesi’nde öğretmenlik yaptığı bildirilen Ş.T’nin de bulunduğu C.G, S.Y, M.Ş.A, M.I ve K.I gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 1 adet tanker, 3 adet otomobil, 1 adet jeneratör ve 1 adet kaynak makinesi ele geçirildi. Gece yarısı düzenlenen operasyonda jandarma timlerinin ’Dur’ ihtarıyla birlikte kaçmaya başlayan zanlılar çevreye yerleştirilen jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Aydınlatma fişeği ile bölge aydınlatılırken, zanlıların kaçışmaları da böylece engellenmiş oldu.

Öte yandan, aralarında iki avukat ve bir öğretmenin bulunduğu 8 kişi adliyeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 19:47:09
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 19:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?