7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani Kaymakamı köyleri geziyor

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, KÖYDES Projesi kapsamında köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını ve 2009 yılında yapılacak olan çalışmaların yerinde tespiti için başlattığı köy gezilerini sürdürüyor.

Son olarak ilçenin Kuzey kesiminde bulunan Topçular köyü, Kaledibi köyü ve bu köylere bağlı Başaklı, Güzelce, Diktaş, Sarıevler, Sıraevler mezralarında incelemelerde bulunan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, muhtarlardan köylerin ve mezralarının sorunları hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2008 yılı içerisinde köylerde yapılan ve tamamlanma aşamasında olan yatırımları yerinde görmek için yapılan köy ziyaretlerinin önemine değinen Kaymakam Babahanoğlu, sorunları yerinde
tespit ederek, yapılacak olan hizmetlerin kontrol edilmesini sağladıklarını söyledi.

Babahanoğlu ilçeye bağlı Kaledebi köyünde 2007 yılında çöken köprünün 2008 yılı yatırım programına alındığını ve inşaatı tamamlanan Kaledibi Köprüsü'nün açılışının ise önümüzdeki günlerde yapılacağını ve hizmete gireceğini müjdeledikten sonra Kaledibi köyü Başaklı mezrasına geçti. Vatandaşlar tarafından karşılanan Kaymakam Nesim Babahanoğlu bir süre köy meydanında vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Babahanoğlu, daha sonra yapımına başlanan içme suyu şebekesinin çalışmalarının ne aşamada olduğunu bizzat yerinde görüp yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve çalışmaların hızlandırılarak bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Babahanoğlu; Diktaş, Sıraevler ve Sarıevler mezralarını da tek tek dolaşarak okullarda incelemelerde bulunurken beraberinde bulunan doktorlar da köy ve mezralarda yaşayan vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Kaymakam Nesim Babahanoğlu, yaptığı kısa açıklamada, "İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığıyla yürütülen KÖYDES çalışmaları Türkiye genelinde uygulandığı gibi ilçemizde de tüm hızıyla devam etmektedir. Fakat yapılacak olan hizmet yatırımında bizim için öncelikli yatırımlara bakmak zorundayız. Bunlardan en önemlisi yol, su, eğitim,sağlık, elektrik, köprü, menfez, köy yollarımızın asfaltlanması. Yapılan yatırımlarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Devletin her kuruşu yerli yerinde harcanmalıdır. İlçe Kaymakamı olarak yapmış olduğumuz köy gezileri ve ziyaretlerinde vatandaşlarımızın bizden istemiş olduğu sorunların başında ortak istek olarak su ve yoldur.

Bu yatırımların gerçekleştirilmesi için bizler de ilgili daire amirleri ile birlikte aralıksız olarak çalışmalarımızı başlattık. Kaymakamlık olarak köy ve beldelerimizi iyi bir ortam haline getirip, köy kent yaşantısını getirmektir" diye konuştu.
Kaymakam Babahanoğlu köy gezisi sırasında Başaklı mezrasında yapılan bir düğüne köylülerin ısrarlı daveti üzerine katılıp halay çekti ve yöre oyunlarını oynadı. Babahanoğlu, evlenen çiftlere de mutluluklar diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 13:58:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?