7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani'de Başkan'ın deprem endişesi

Diyarbakır'ın Hani İlçesi Belediye Başkanı Celal Kayhan, olası bir depremde ilçede bulunan 4 mahallede toplam 500 hanenin yerle bir olacağını iddia etti. 

Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından tespit edilen depreme dayanıksız yapılar, rapor edilerek kamuoyuna duyuruldu. Hani İlçesi'nde yapılan çalışmalar sonucu ilçeye bağlı Merkez-Dereli, zirve, çarşı mahallerinde bulunan evlerin yığma, çamur ve taşlardan yapılan yapılar olduğu ve bu yapılarda yapılan incelemelerde çatlaklar oluştuğu rapor edilerek, varolan tehlikeye işaret edildi. Bu mahallelerde 500 evin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtilirken, bu evlerde ikamet eden ailelerin en kısa zamanda tahliye edilmesi gerektiği raporda yer alan ana unsurlar arasında yer aldı. 

Bu yapıların Afet Yönetmeliği koşullarına uymadığı için olası bir orta şiddetteki depremde yerle bir olacağı kaydedildi. Bu arada, Hani Belediye Başkanı Celal Kayhan, yapılardaki tehlikelere işaret ederek, konu üzerinde hassa bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Kayhan, bu mahallelerde tespit edilen depreme dayanıksız evlerin yıkılarak, yerine toplu konutların yapılması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

"İlçemizde 4 mahallede yer alan yaklaşık 500 evin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu yapıların depreme karşı dayanıksız olduğu ve olası orta şiddette bir depremde yerle bir olacağı da verilen raporlarda yer almıştır. Bizim burada yapabileceğimiz en mantıklı iş, bu evlerin yıkılarak yerine toplu konutların yapılması için çaba göstermektir. Bu anlamda Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün verdiği raporlar ışığında hareket edilip, bir an önce çalışmalara başlanması gerekmektedir. Bilindiği üzere Hani ve Lice ilçesi önemli derecede deprem kuşağındadır. Varolan tehlikelerin önüne geçmek için tedbirin alınması gerekiyor. Bu konuda yetkili mercilerin gereken duyarlılığı göstereceğinden kuşkumuz yoktur".

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 16:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?