7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani'de Eker coşkusu

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, seçim gezisi çerçevesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.

Ankebir Meydanı'nda bulunan seçim bürosu önünde toplanan partili kalabalık Bakan Eker'i davul zurna eşliğinde halaylar çekerek karşıladı. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal'ın eşlik ettiği Bakan Eker, seçmenlerle tek tek tokalaşarak sohbet etti. Daha sonra miting alanında toplanan halkı Zazaca, Kürtçe ve Türkçe selamlayan Bakan Eker, 2004 yılı öncesi döneme ait belediyenin birikmiş 20 aylık personel maaşlarının 950 bin TL'nin tamamen ödendiğini, AK Parti Belediyesi döneminde ise personel borcunun bulunmadığını kaydetti.

Bakan Eker bunun büyük bir başarı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hani ilçemizde bulunan tarihi Hatuniyye Medresesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bunun için 1 milyon 700 bin TL harcama yapıldı. İlçenin kanalizasyon çalışmalarının yüzde 70'lik oranı yapılmış, geriye kalan kısım da 2009 yatırım programına alınmıştır. Bu yıl içinde yüzde 30'luk bölümü de tamamlayacağız. Hani Belediyemiz Beldes Projesi kapsamına alınmış, ilçenin önemli sorunlarından biri olan içme suyu şebekesinin ihalesi yapılmıştır. Şebeke yapımı çalışmalarına başlamıştır. 1975 yılında meydana gelen depremde vatandaşların yerleştirildiği prefabrik konutların tapuları halka dağıtılmıştır. Çiftçilerimize de iki müjde veriyorum. İlçeye bağlı Kuyular ve Gürbüz beldelerinde hayvancılık kooperatifleri kuruyoruz. Bu çalışmalara kısa sürede başlıyoruz. Sizlerden 29 Mart günü bu evladınızı belediye başkanı yapmanızı istiyorum. AK Parti olarak işimiz hizmet gücümüz sizsiniz. Sizleri Allah emanet ediyorum, Nevruz bayramınızı kutluyorum."
Bakan Eker, daha sonra İlçeye bağlı Gürbüz beldesine giderek orada da seçim bürosunun açılışını yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?