2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Hani'de karakola saldırı!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, bir grup PKK'lı terörist, jandarma karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir kişinin yaralandığı saldırı sonrası bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na 8-10 kişi olduğu değerlendirilen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Saldırı sonrası askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktığı, bölgeye jandarma özel hareket timleri ve skorsky helikopterlerinin gönderilip operasyon başlatıldığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "Teröristler tarafından atılan 2 roket 3 nolu mevziye isabet etmiş ve mevzide kısmi hasar meydana gelmiştir. Karakol personelinde herhangi bir yaralanma veya üzücü bir durum meydana gelmemiştir. Topçular Jandarma Karakolu'na saldırının öğrenilmesi üzerine 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan talep edilen helikopter bölgeye yönlendirilmiş ayrıca bir jandarma hareket timi de skorsky helikopteriyle bölgeye intikal etmiştir. Çatışma bittikten 10 dakika sonra 7 nolu mevzi istikametinde yapılan gözetlemede, bazı vatandaşların bir kişiyi araçla tahliye ettikleri görülmüştür. Yapılan incelemede bu kişinin teröristlerin ateş ettiği bölgede ayağından yaralandığı öğrenilmiştir. Yaralı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınmıştır."

...
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 12:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?