3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Hani'de kuş gribi toplantısı

Diyarbakır ve ilçelerinde vatandaşlar UNİCEF'in katkılarıyla ve Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı'nın işbirliği ile kuş gribi hastalığı ile ilgili olarak bilgilendiriliyor.

'Avian İnfluenza' olarak da bilinen kuş gribi hastalığı hakkında Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şehit Teğmen Hakan Kabil İlköğretim Okulu toplantı salonunda Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Demet Yalım, Bağlar Belde Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ahmet Günel, Hani İlçe Sağlık Gurup Başkanı Dr. Bedri Avcı, Hani İlçe Tarım Müdürü İlyas Kıran, Veteriner Osman Koç, Veteriner Kerem Karakuş, öğretmenler, imamlar ve tüm muhtarlar kuş gribine karşı bir araya geldi. İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı seminerde, kuş gribi hakkında bilgi verilerek, dikkat edilmesi gereken önemli noktalara uyulması istendi. Kuş gribini ve beraberinde getirdiği riskleri "Kuş gribi nedir? İnsanlardaki kuş gribi enfeksiyonunun bulguları nelerdir? Kuş gribi nasıl yayılır, nasıl tedavi edilir? Kuş gribinin insanlar için riski nedir?" başlıkları altında Dr. Ahmet Günel görsel sunumla anlattı. Programda konuşan Dr. Ahmet Günel şüpheli durumlarda vakit geçirmeden yetkililere haber verilmesini isteyerek, "Kuş gribine karşı önlemleri almamız gerekiyor. Bunun için de halkımıza, öğretmenlerimize, imamlarımıza ve muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Çevremizde kuş gribi virüsüne karşı duyarlı olmalıyız. En küçük bir hadisede İlçe Tarım Müdürlüğümüze, sağlık ocaklarına haber vermeli ve hastalığa karşı zaman geçirmeden önlem almalıyız" dedi.

Dr. Demet Yalım ise, Diyarbakır il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir kuş gribi vakasına rastlanmadığını belirterek, kuş gribine karşı doğabilecek olumsuzluklar karşısında her zaman hazırlıklı bulunulması gerektiğini ifade etti. İlçe Tarım Müdürü İlyas Kıran da, ilçede şu an için korkulacak bir durum olmadığını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 18:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?