7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani'de şiir gibi bir gece

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yazdığı şiirleri imkansızlık nedeniyle kitapta toplayamayan yerel şair Mustafa Balı, şiirleri düzenlediği gecede okudu.

Düzenlenen Şiir Gecesi'ne Emniyet Müdürü Jesmin Ekedal, eşi Elvan Ekedal, 3.Motorlu Piyade Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Çağatay Şahin ve çok sayıda şiir sever katıldı. Hani'de ilk defa düzenlenen şiir dinletisi ilgi gördü. Çok sayıda şiir severler Çaçan Cafe'yi doldurdu.

Programın ilk bölümünde kısa bir konuşma yapan yerel şair Mustafa Balı, Hani Lisesi'nde okuduğu dönemlerde okulda yapılan tiyatro, piyes, şiir okuma konularında aktif rol alarak şiir okuma sanatını geliştirdiğini söyledi. Yazdığı şiirlerin genellikle sosyal içerikli, bölgeyi ilgilendiren konular olduğunu belirten Balı, şiirlerinde işsizlik, kadınlara şiddet Hani ilçesinde yaşayan vatandaşların gelenek ve göreneklerini konu aldığını belirterek, "Ancak imkansızlıklardan dolayı yazdıklarımı bir kitapta toplayamadım. Bende çareyi eserlerimi Çarşamba günleri şiir dinletisi gecesi düzenleyerek gençlerimizi ve şiir sevenleri bir arada toplayarak bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum" dedi.

Dicle Akar Yüreğime, Sen Nerdesin, Bir Dünya olmalı, şiirlerini müzik eşliğinde okuyan Balı dinleyicilerden alkış aldı.  Mustafa Balı, şiir aralarında anlattığı esprili hayat hikayeleri ve fıkralarla kendisini dinlemeye gelenleri farklı bir gece yaşattı. Şiirlere müzikleri ile eşlik eden Ramazan Oruç ve saz ekibinin hazırlamış olduğu mini müzik şöleninde seslendirilen yöreye ait türküler de büyük beğeni topladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 23:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?