8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hanım Ağa'dan pamukta düşük fiyata tepki

Güneydoğu’da bu yıl erken başlayan yağış ve elverişsiz hava şartları en çok pamuk üreticilerini etkilerken, Silvan’da ’Hanım Ağa’ olarak bilinen Suna Kepolu, hükümete düşük fiyat uygulamasından dolayı tepki gösterdi.

Üretilen pamuğun yüzde 60’ının ellerinde kaldığını belirten Silvanlı pamuk üreticisi ve namı diğer ’Hanım Ağa’ Suna Kepolu, taban fiyatından sonra elverişsiz hava şartlarında da darbe yediklerini söyledi. 6 bin dönüm pamuk ektiğini belirten Kepolu, yağışlarla birlikte pamuk fiyatının 600 bin liradan 400 bin liraya düştüğünü ve tarım işçisi bulmakta bile sıkıntı çektiklerini belirterek, pamuğun tarlada kaldığını ifade etti. Silvanlı Hanım Ağa, taban fiyatının açıklamasının ardından, yağmur ve kar yağışının da etkisiyle üreticiler olarak büyük darbe yediklerini ifade ederek, "Tarlada tonlarca pamuğumuz kaldı, şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Silvan kanal boyunda bulunan 6 bin dönüm arazide ekilen pamuk tarlada kalırken, hükümet tarafında düşük fiyat belirlenmesinin kendilerini bitme noktasına getirdiğini ifade eden Hanım Ağa Suna Kepolu, "Ben de yöre çiftçisi de doğuştan pamuk üretimiyle uğraşmaktayız. 1 milyon 580 bin lira gibi komik bir rakamla açıklama yapan hükümetten sonra, kötü hava şartları da eklenince adeta pamuk üreticisi yok edilmiştir. 3 yıl önce 600 bin liraya sattığımız pamuğa, bugün 400 bin liraya bile müşteri bulamakta zorlanıyoruz. Kanal altında 6 bin dönüm pamuk üretimi yapıldı. Bundan sonraki yıllar kendi tarlamda bir gram pamuk ekimi yapmayacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 16:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze erdem IP: 88.226.148.xxx Tarih : 2.03.2009 13:27:09

güneydoğulu kadınlar hepimizin baş tacıdır