8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hani'nin su sorunu sona eriyor

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Kuyular beldesinde yıllardan beri yaşanan su sıkıntısı nihayet sona eriyor. İçme suyu şebeke çalışmaların tamamlanırken abonelerin evlerine boruların döşenmesi ve su sayaçlarının takılmasıyla birlikte su verilecek.

Beldes Projesi kapsamında yapılan bir projeyle ihalesi 30 Nisan 2008 yılında Ankara'da İller Bankası tarafından yapılan içme suyu şebekesinin hemen yapımına başlanmış 2009 yılında ise yapılan çalışmalar tamamlanarak Kuyular Belediyesi tarafından teslim alınmıştı. Kuyular beldesine 3 kilometre mesafede bulunan Mengel Mevkii Çayı üzerinde yapılan sondaj çalışmaları sonucu 205 metrede su bulundu. Ardından kilometrelerce hatta su boruları döşendi. Beldenin hemen girişinde bulunan Ziyaret Mahlallesi'nde 300 tonluk su deposu yapıldı.

Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla Ramazan Bayramı sonrasında da içme suyu şebekesi yapılacak bir törenle hizmete açılacak. Yeni yapılan hattan belde halkına su verilmeye başlanacak. Son yapılan nüfus sayımına göre 3 bin 500 nüfusa sahip Kuyular beldesinde suya hasret olan vatandaşlar belediyede abone işlemlerine başlarlarken bir yandan da kendi imkanlarıyla ev ve işyerlerine su borularını ve su sayaçlarını takıyorlar.

Kuyular Belediye Başkanı Seyid Narin, seçim öncesi halka verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Narin, beldede yaşayan vatandaşların yıllardır çektikleri su sıkıntısının biteceğini belirterek, "Kadın ve çocuklarımız artık bidon ve tenekelerle uzaklardan su taşımayacaklar. Yıllardır susuzlukta yaşayan belde halkını içme suyuna kavuşturduk. Yıllardır sağlıksız su içmek zorunda kalan belde halkı bundan böyle yeni suya kavuşmanın sevincini yaşıyor. Belediye olarak beldemizi modern bir kent haline getirmenin kararlılığı içerisindeyiz. Bizlere bu imkanları veren belde halkına hizmet vermek boynumuzun borcudur" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 15:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?