7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hani'ye kız öğrenci yurdu

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ilçede kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak için 90 kişilik 3 katlı tam donanımlı bir kız öğrenci yurdunun yapılacağı müjdesini verdi. 

Hani'de okuyan kız çocuklarının okullaşma oranını artırmak, özellikle de köyde okuyan kız çocuklarının okula devamını sağlamak, ilköğretimden sonra lise ve yüksekokul okumalarını sağlamak, barınma ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla girişimlerde bulunan Kaymakam Nesim Babahanoğlu 90 kişilik 3 katlı tam donanımlı bir kız öğrenci yurdunun yapılacağını söyledi. 

Hani'nin Merkez Mahallesi, Aşağı Deprem Konutları kompleks tesislerinin bulunduğu alanda bin metrekarelik bir arsa üzerine yapılması planlanan kız yurdu binası için tüm hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temeli atılarak inşaatına başlanacak olan kız yurdu binasının 2009-2010 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi bekleniyor. Kaymakamlığa atandığı günden bu yana bir dizi proje hazırlayan Nesim Babahanoğlu 2008 yılında proje ofisi kapsamında ilçe merkezinin hemen girişinde spor kompleksi binası ve halı saha yapımına başladıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"Nüfusu gittikçe artan, kızlarda okullaşma oranının da bir hayli düşük olduğu ilçemizde kız yurdunun bulunmayışı, ilçenin en önemli sorunlarından birini teşkil ediyordu. Köy okullarında okuyan özellikle kız çocuklarımızın devamsızlık ya da aileleri tarafından okuldan alınması nedeniyle ve o çocuklarımızın cehalet zincirini kırmak için geçen yıl ilçe merkezi başta olmak üzere öğretmenlerimizden oluşan bir ekip ile alan taraması yaptık. Sonrasından çocuklarını okula yollamayan aileleri ikna yoluyla, okuldan kayıtları silinen ya da aileleri tarafından çeşitli nedenlerden dolayı okuldan alınan çocuklarımızı tekrar okulla tanıştırdık. Ama bunu da yapabilmek için de ilçede bir kız yurdunun bulunması gerekirdi. İlçede içinde en az 90 kızın kalabileceği bir yurt projesini yaparak herkesten yardım istedik. 
Duyarlı vatandaşlarımızdan ve zengin işadamlarından binanın yapılması hususunda bizlere yardımcı olmalarını istedik ve çağrıda bulunduk. İlçemiz sınırları içerisinde Mermer Ocakları işletmeciliği yapan firmalardan Toprak Mermer, Dimer, ATM Beden, Senka, Arı ve Bereket Mermer Ocakları sahipleri tarafından yardım çağrılarımıza olumlu yanıt aldık ve ilçede yapılacak olan kız yurdu binası için üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız dediler." 

Kaymakamlık makamında yurt projesi protokolü Kaymakam Babahanoğlu ve destekçi mermer firmaları arasında imzalanarak kız yurdu binasının ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 14:49:54
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 14:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?