8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Hantepe şehitleri anıldı

Diyarbakır'ın Hantepe Köyü'nde 30 Eylül 1996 yılında şehit edilen 4 öğretmen, düzenlenen törenle anıldı. 

Hantepe Köyü'nde 10 yıl önce PKK'lılar tarafından şehit edilen öğretmenlerden Nesrin Ünügör, Cuma İbiş, Uğur Gören ve Mustafa Sadettin Küçük, bugün düzenlenen bir anma töreniyle anıldı. Törene, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, öğrenciler ve köylüler katıldı. Terörü lanetleyen dövizler taşıyan öğrenciler, öğretmenlerin fotoğraflarını ellerinden indirmedi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Tekdemir, "Öğretmenler şehit edilse de biz halen buradayız. Şehit edilen öğretmen arkadaşlarımızın yerine, yollarını devam ettiren yeni arkadaşlarımız var. Terör örgütü bu tür eylemlerle emeline ulaşamayacaktır. Türküyle, Kürdü'yle, Çerkezi'yle hepimiz kardeşiz" dedi. 

Törene katılanlar daha sonra açılan dev Türk bayrağıyla birlikte öğretmenlerin şehit edildiği yere kadar sessizce yürüdü. Öğretmenlerin fotoğraflarına kırmızı karanfil bırakan davetliler, dua okunduktan sonra dağıldılar. Bu arada, şehit öğretmen Nesrin Ünügör için öğrencileri tarafından dikilen ağacın etrafında toplanan öğrenciler, bir kez daha öğretmenlerini andı. 
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 15:21:21
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 15:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mesut IP: 88.226.0.xxx Tarih : 30.09.2006 15:44:12
Büyük acı, terörün dini imanı yok. Görevinde şehit edilen kutsal öğretmenlerimize Allahtan rahmet diliyorum, bu acılar unutulmaz, bir gün mutlaka suçlular cezalandırılır. Ruhları şad olsun.