7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Haşereyle mücadele semineri

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) üyesi 30 il ve ilçe belediyesi sağlık personeli ve teknik kadrosuna, Entegre Vektör Kontrol Mücadelesi ile ilgili deneyimlerini aktaran bir seminer verdi.

Diyarbakır Belediyesi Konuk Evi'nde verilen seminerle, halk ve çevre sağlığı konusunda önleyici tedbirlerin geliştirilmesi ve uygulanması yönünde belediye çalışanlarının kapasitesinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Gün boyu süren seminerlerde, "Entegre vektör mücadelesinde iş güvenlik tedbirleri", "Hedef popülasyonlara yönelik uygulama metodları ve ilaç aktif seçimi" ve "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin vektörlerle mücadelede uygulama deneyimleri" konu başlıkları ele alındı. Halk sağlığını tehdit eden insanlar ve hayvanlar arasında hastalıkların hızla yayılmasına sebep olan uçan ve yürüyen haşareler olan vektörlerle mücadelede entegre çalışma yol, yöntem ve deneyimler aktarıldı. Aynı zamanda başta sıtma, şark çıbanı, tifo, kolera, tüberküloz, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi yapan kene ile akrep ve yılanlarla mücadele anlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 13:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?