4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Hasta çocuklarına kan bulamıyor

Bismil İlçesi'nde ikamet eden Muzaffer Duru isimli baba, talesemi major hastası olan 3 çocuğu için kan bulmak için çalmadık kapı bırakmıyor. 

Bismil İlçesi Sinan Köyü'nde ikamet eden Muzaffer Duru isimli baba, talesemi majör hastası 3 çocuğu için kan bulmakta zorlandığını söyledi. 

Daha önce Ümit isimli oğlunun bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten baba Duru, 11 yaşındaki Nurcan, 9 yaşındaki Zafer ve 3 yaşındaki Bilal isimli çocuklarının da bu hastalığın pençesinde bulunduğunu ifade etti. İkamet ettikleri Sinan Köyü'nün Diyarbakır'a uzak olması nedeniyle çocuklarını 15 günde bir Batman'a doktora getirdiğini ve kan verdiğini belirten baba Duru, artık kan bulmakta büyük zorluk çektiğini ifade etti. 

Batman'a gidiş gelişlerde bile zorluk çektiğini belirten Baba Duru, 12 yıldan bu yana talesemi hastalığının eziyetini çektiklerini dile getirdi. 2 gündür Batman'a geldiğini ve kan aradığını belirten dertli baba, "3 çocuğum için 5 ünite kan bulmamı istediler. 2 günde ancak 4 ünite kan bulabildim. Bir ünite kana daha ihtiyacım var. 12 yıldır kan eziyeti çekiyoruz. Devletten bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Muzaffer Duru'nun 11 yaşındaki kızı Nurcan Duru, arkadaşları gibi sağlıklı olmak istediğini belirterek, "Hastalığım nedeniyle düzenli okula gidemiyorum. İyileşip okula gitmek ve meslek sahibi olmak istiyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 12:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?