7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Hasta tutuklular serbest bırakılsın

Diyarbakır'da Tuhad-Der Başkanı Nimetullah Yürek, ağır hastalıklarına rağmen cezaevinde tutulan 19 tutuklunun serbest bırakılmasını istedi.

Dernek binasında açıklama yapan Nimetullah Yürek, cezaevlerinin kötü koşulları ile gözaltındaki işkencelerden dolayı birçok tutuklu ve hükümlünün ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Köy yakma, faili meçhul cinayetlerden sorumlu tutulan Ergenekon sanıklarının, basit sağlık sorunlarından dolayı serbest bırakıldığına dikkat çeken Yürek şöyle konuştu: "Diğer yandan yeterli tedavi görmedikleri için Hasan Kert, İsmet Ablak, Beşir Özer, Recep Çelik, İsmail Kaçar, Ali Çekin, Mustafa Elelçi, Mehmet Artan yaşamlarını yitirmişlerdir. Hiçbir inanç ve ideolojinin kabul etmediği bir hukuksuzluk ve insanlık dramı yaşatıldığı gibi, bu insanlık dramı cezaevlerinde yeterli tedavi koşulları olmayıp da ölümle pençeleşen 20'yi aşkın tutuklu ve hükümlüyü cezaevlerinde ölüme terk ettirilerek sürdürülmektedir. Biz bir sivil toplum kurumu olarak ölümlerle sonuçlanan bu insanlık dramının bir daha yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:35
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 19:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?